Yahoo va afisa reclame Google, pentru a face presiuni asupra Microsoft

Autor:  | Publicat în:  Yahoo 1.228 ori
<b>Yahoo va afisa reclame Google, pentru a face presiuni asupra Microsoft</b>Yahoo a afirmat miercuri ca va oferi utilizatorilor sai reclame in cautarea Web apartinand celor de la Google, in cadrul unor teste care au menirea de a-i presa pe cei de la Microsoft sa creasca miza cumpararii companiei, ne informeaza Reuters. Yahoo,...

Yahoo a afirmat miercuri ca va oferi utilizatorilor sai reclame in cautarea Web apartinand celor de la Google, in cadrul unor teste care au menirea de a-i presa pe cei de la Microsoft sa creasca miza cumpararii companiei, ne informeaza Reuters.

Yahoo, care se confrunta cu un deadline de 3 saptamani, dat recent de Microsoft se afla in discutii si cu AOL, dupa cum afirma surse interne. Testul cu reclame Google va dura 2 saptamani, iar aproximativ 3% dintre utilizatorii serviciilor de cautare Yahoo! vor vizualiza reclame Google. Microsoft a dat imediat replica, afirmand ca un astfel de parteneriat ar face piata Web-ului mai putin competitiva, desi chiar si gigantul software ar avea probleme cu autoritatile daca ar cumpara Yahoo.

O alianta dintre Google si Yahoo, i-ar vedea pe primii detinand 90% din piata advertisingului online prin intermediul motoarelor de cautare. Evident, autoritatile antitrust sunt cu ochii pe aceasta intelegere, asigurandu-se ca nu ea  nu va dauna concurentei. Printr-o alianta cu Google, Yahoo si-ar creste profiturile si valoarea, putand fi cumparat la un pret mai mare de catre Microsoft. Cand se va termina acest "razboi al presiunii?" Odata cu urmatoarea oferta a celor de la Microsoft, evident una mult mai mare decat prima.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×