Yahoo va afisa reclame Google, pentru a face presiuni asupra Microsoft

Autor:  | Publicat în:  Yahoo 1.139 ori
<b>Yahoo va afisa reclame Google, pentru a face presiuni asupra Microsoft</b>Yahoo a afirmat miercuri ca va oferi utilizatorilor sai reclame in cautarea Web apartinand celor de la Google, in cadrul unor teste care au menirea de a-i presa pe cei de la Microsoft sa creasca miza cumpararii companiei, ne informeaza Reuters. Yahoo,...

Yahoo a afirmat miercuri ca va oferi utilizatorilor sai reclame in cautarea Web apartinand celor de la Google, in cadrul unor teste care au menirea de a-i presa pe cei de la Microsoft sa creasca miza cumpararii companiei, ne informeaza Reuters.

Yahoo, care se confrunta cu un deadline de 3 saptamani, dat recent de Microsoft se afla in discutii si cu AOL, dupa cum afirma surse interne. Testul cu reclame Google va dura 2 saptamani, iar aproximativ 3% dintre utilizatorii serviciilor de cautare Yahoo! vor vizualiza reclame Google. Microsoft a dat imediat replica, afirmand ca un astfel de parteneriat ar face piata Web-ului mai putin competitiva, desi chiar si gigantul software ar avea probleme cu autoritatile daca ar cumpara Yahoo.

O alianta dintre Google si Yahoo, i-ar vedea pe primii detinand 90% din piata advertisingului online prin intermediul motoarelor de cautare. Evident, autoritatile antitrust sunt cu ochii pe aceasta intelegere, asigurandu-se ca nu ea  nu va dauna concurentei. Printr-o alianta cu Google, Yahoo si-ar creste profiturile si valoarea, putand fi cumparat la un pret mai mare de catre Microsoft. Cand se va termina acest "razboi al presiunii?" Odata cu urmatoarea oferta a celor de la Microsoft, evident una mult mai mare decat prima.

eMAG: REVOLUȚIA PREȚURILOR începe mâine dimineață! Galaxy S7 la 2.299 lei și alte bunătăți! (link de afiliat)
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×