Ziua achizițiilor: Microsoft cumpără 800 de patente de la AOL pentru 1.1 miliarde de dolari

795 ori
<b>Ziua achizițiilor: Microsoft cumpără 800 de patente de la AOL pentru 1.1 miliarde de dolari</b>Ați fi tentați să spuneți că tranzacția zilei a fost legată de achiziția Instagram de către Facebook. Uite că și Microsoft a făcut un similară și asta pentru a-și întări portofoliul de patente printr-o tranzacție de amploare cu AOL. La...

Ați fi tentați să spuneți că tranzacția zilei a fost legată de achiziția Instagram de către Facebook. Uite că și Microsoft a făcut un similară și asta pentru a-și întări portofoliul de patente printr-o tranzacție de amploare cu AOL. La joc sunt peste 800 de patente și aplicații relaționate. AOL păstrează încă 300 de patente utile pentru business-ul său și oferă Microsoft o licență de utilizare non-exclusivă în cazul lor.

Prețul mi se pare uriaș - 1.1 miliarde dolari. O sumă cu 100 milioane dolari mai mică a virat și Mark Zuckerberg pentru a aduce Instagram alături de Facebook. Microsoft curtează AOL de ceva timp și au studiat luni bune patentele respective. S-au deci în cele din urmă să ajungă la un acord convenabil pentru ambele părți.

Microsoft este în ofensivă ca și Google, Facebook sau Apple. Au pus mâna pe Skype, parteneriatul cu Nokia a costat și el destul de mult și mă uit doar la cheltuielile de marketing generate de seria Lumia și debutul său pe piața americană.

Dacă tranzacția dintre AOL și Microsoft nu este finalizată se ajunge ca Microsoft să plătească peste 211 milioane dolari către AOL.

Alte tranzacții legate de brevete:

  • Nortel Networks pentru 4.5 miliarde dolari și la mijloc erau peste 6.000 de patente;
  • Google a cumpărat Motorola pentru 12.5 miliarde dolari și la mijloc sunt și peste 18.000 de patente;
  • Microsoft cumpără 800 de patente de la AOL pentru 1 miliard dolari. 
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×