Apple confirmă achiziţia Shazam şi integrarea sa în Apple Music

1.240 ori
<b>Apple confirmă achiziţia Shazam şi integrarea sa în Apple Music</b>Ce sosea acum câteva zile sub forma unui zvon se adeverește astăzi și anume faptul că soluția Shazam a fost achiziționată de către Apple. Compania din Cupertino dezvăluie că această aplicație va fi integrată direct în Apple Music

După speculaţii apărute la finalul săptămânii trecute, Apple a confirmat faptul că va cumpăra Shazam, celebra aplicaţie de recunoaştere a melodiilor. Se vehicula suma de 400 de milioane de dolari cu câteva zile în urmă, dar firma din Cupertino nu a dezvăluit detalii financiare.

În comunicatul oficial de presă, Apple a subliniat că Shazam este folosit de sute de milioane de persoane din toată lumea, pe multiple platforme. A mai amintit şi că se potriveşte la fix cu Apple Music, împărtăşind pasiunea pentru descoperirea de muzică şi livrarea unei experienţe excelente utilizatorilor. Deocamdată se aşteaptă aprobarea autorităţilor pentru înţelegerea dintre companii.

Shazam debuta în 1999 şi funcţiona pe bază de SMS în primă fază. Permitea identificarea de melodii prin ascultarea unui scurt clip audio înainte să dezvăluie cine e muzicianul, dar şi numele melodiei. Recent, aplicaţia a primit şi funcţionalităţi care îi permit să identifice seriale, filme şi reclame. Shazam fusese deja integrat în Siri în 2014, dar şi în Spotify şi Snapchat.

Acum sunt şanse mari să îl vedem integrat şi în Apple Music. Acelaşi Apple Music a fost integrat în Facebook Messenger luna trecută. Apple are un interes deosebit şi cu privire la tehnologia augmented reality din spatele lui Shazam, care ar putea să îi îmbunătăţească propriile tehnologii AR.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Susțin Mobilissimo cumpărând prin linkuri de afiliere:

*Cumpărând, accesând magazinele prin aceste link-uri/ sigle, ajuți la finanțarea site-ului Mobilissimo prin procentul pe care noi îl primim în urma vânzării, de la retaileri. Pe tine nu te costă nimic, dar pe noi ne ajută să rămânem independenți și să devenim și mai buni în ceea ce facem. MULȚUMIM! :)

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×