Apple deschide primul său centru european de dezvoltare a aplicaţiilor pentru iOS în Italia

737 ori
<b>Apple deschide primul său centru european de dezvoltare a aplicaţiilor pentru iOS în Italia</b>Apple nu se extinde doar către China şi India, ci &icirc;şi creşte prezenta şi &icirc;n Europa, astfel că azi aflăm că a inaugurat primul său centru de pe continent pentru dezvoltare de aplicaţii iOS. El se află &icirc;n Italia şi reuneşte...

Apple nu se extinde doar către China şi India, ci îşi creşte prezenta şi în Europa, astfel că azi aflăm că a inaugurat primul său centru de pe continent pentru dezvoltare de aplicaţii iOS. El se află în Italia şi reuneşte dezvoltatori de top din domeniu, dar include şi cursuri pentru studenţi.

În acel centru studenţii vor învăţa să programeze, creând aplicaţii pentru iOS şi astfel având acces la un ecosistem foarte popular şi bogat în aplicaţii. iOS App Development Center se află în Napoli şi va oferi un curriculum specializat pentru cei care predau programarea. Apple va colabora cu partenerii din Italia din zona educaţionala pentru a completa acest curriculum şi a crea noi oportunităţi pentru studenţi.

Pe viitor iniţiativa se va extinde şi către alte ţări şi nu e exclus să vedem un centru de genul şi în România. Tim Cook a declarat că în Europa se afla unii dintre cei mai creativi dezvoltatori din lume, iar Apple ar fi deja responsabilă cu 1.4 milioane de locuri de muncă create pe Bătrânul Continent, deschizând acum şi noi oportunităţi pentru cei tineri.

Dezvoltatorii din Europa au obţinut în jur de 10.2 miliarde de euro din vânzarea aplicaţiilor lor la nivel global. Italia este un mic hub în regiune, cu 75.000 de joburi asociate cu App Store şi o comunitate de dezvoltatori iOS foarte solidă.

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×