Google Translate primeşte suport pentru traducere neurală, activă acum şi pentru traducerile din română şi engleză

2.377 ori
<b>Google Translate primeşte suport pentru traducere neurală, activă acum şi pentru traducerile din română şi engleză</b>Această săptămână aduce și un update serios pentru Google Translate, o aplicație ce primește suport pentru traducere neurală și în română, respectiv engleză. Funcția de față face referire la faptul că de acum înainte traducerile noastre vor fi mult mai

Google Translate a primit o actualizare importanta în această săptămână, fiind activat suportul pentru "traducere neurală" şi pentru limba română. Dacă veţi folosi în aceste zile Google Translate pe telefon veţi observa o creştere a preciziei şi a uşurinţei de înţelegere.

Google Translate

Traducerea neurală are în spate faimosul proces de "machine learning" şi rezultatul traducerii sună acum mai apropiat de modul în care persoanele discută în viaţa de zi cu zi. Varianta veche a sistemului se baza pe traducerea de cuvinte disparate sau bucăţi de text, dar acum vor fi traduse cu uşurinţă şi rapiditate fraze întregi. Noul tip de traducere e activ pe aplicaţia Google Translate de pe iOS şi Android, dar şi pe web, pe translate.google.ro şi via Google Search.

Google Translate

Şi Chrome va primi în curând această funcţie în varianta nouă. Traducerea neurală e activată acum în traducerile din română în engleză şi viceversa şi se bazează pe inovaţia din sistemele neurale cunoscută ca "attention". Astfel, sistemul analizează bucată cu bucată o frază şi consultă părţi din fraza sursă pentru a găsi cea mai bună continuare.

Google Translate

Se rezolvă astfel problemele legate de gen şi număr, vocabularul nu mai are ambiguităţi de sens şi contextul este luat în calcul în cadrul unei fraze. Având în vedere faptul că se apropie sezonul vacanțelor, această funcţie e binevenită pe toate telefoanele, pentru a ne descurca mai uşor în afară.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Black Friday Direct:

*Cumpărând accesând magazinele prin aceste link-uri/ sigle, ajuți la finanțarea site-ului Mobilissimo prin procentul pe care noi îl primim în urma vânzării de la retailer. Pe tine nu te costă nimic, dar pe noi ne ajută să rămânem independenți și să devenim buni în ceea ce facem. MULȚUMIM! :)

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×