Viitorul navigării pe mobil este swipe-ul orizontal, conform Instagram şi YouTube

Autor:  | Publicat în:  Aplicatii 857 ori
<b>Viitorul navigării pe mobil este swipe-ul orizontal, conform Instagram şi YouTube</b>Instagram a primit o grămadă de PR negativ în decembrie 2018 când pentru o scurtă perioadă de timp a implementat swipe-ul orizontal pentru a naviga în aplicaţie, la trecerea între clipuri video. Funcţia era în faza de test şi a fost lansată

Instagram a primit o grămadă de PR negativ în decembrie 2018 când pentru o scurtă perioadă de timp a implementat swipe-ul orizontal pentru a naviga în aplicaţie, la trecerea între clipuri video. Funcţia era în faza de test şi a fost lansată accidental, dar ar putea prezice ceea ce urmează pentru interacţiunea cu terminalul mobil.

Formatul popular "Stories" creat de Snapchat şi adoptat de Facebook Messenger, Instagram, Whatsapp şi Facebook foloseşte de ceva vreme scrolling-ul orizontal. Ultimiii ani ne-au făcut totuşi să scroll[m mai degrabă vertical, printre clipuri YouTube, liste de prieteni şi aplicaţii, convorbiri şi mesaje. Pe de altă parte sunt şi multe aplicaţii unde vei face swipe orizontal, de la Tinder la cele de editare foto când alegi efectele.

YouTube

YouTube spre exemplu a lansat recent o actualizare a aplicaţiei sale de pe iOS, care îi permite utilizatorului să facă swipe în dreapta sau stânga pentru a naviga între clipuri. La nivel intern este cunoscută funcţia drept "swipey watch" şi se află în teste de 2 ani. Testele de UX şi UI au atât că ideea de "tap to advance" şi trecerea între itemuri pe orizontală este mai puţin obositoare pentru degete decât scroll-ul cel lung pe ecran.

Înseamnă şi că utilizatorul se bucură de experienţa full screen şi nu sta să dea scroll în sus şi jos până ajunge la poziţia şi postarea dorită. Astfel este mai relaxată navigarea pentru utilizator. Având în vedere formatul tot mai wide de telefoane (21:9 la Xperia XZ4 aparent) începe să aibă sens ideea oarecum. Pentru a beneficia de swipe orizontal pe YouTube pentru iOS trebuie să aveţi de la iPhone 6S în sus. Mai multe detalii găsiți aici.


⚡ Pentru cei care încă nu folosesc Cloud (Dropbox mai exact)! Acesta e un serviciu online gratuit (există și varianta cu plată) prin intermediul căruia puteți stoca și împărtăși fișierele aflate pe PC/ Laptop cu telefonul, tableta ori alte persoane. Sincronizarea se realizează automat și puteți face chiar backup la fotografii și clipuri de pe telefon, care astfel vor putea fi văzute direct pe calculator. Practic e imposibil să mai pierdeți astfel conținutul important de pe telefon, dacă se întâmplă ceva cu acesta. Are de altfel sute de astfel de utilități. De exemplu la Mobilissimo îl folosim pentru a partaja mostrele foto și capturile de ecran pentru reviews. Faza e că la mod gratuit spațiul de stocare în cloud este limitat și ne-ar prinde bine câțiva MB în plus. Noroc că Dropbox oferă 500 MB spațiu gratuit în plus când cineva se înregistrează la acest serviciu. Cei 500 MB îi primim atât noi, cât și noul înregistrat, dar doar folosind acest link: https://db.tt/IoekmqRiBg Practic în afară de cei 2 GB inițiali, dacă vă înregistrați prin linkul de mai sus, mai obțineți 500 MB și ajungeți la 2,5 GB din prima. :)
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×