Viitorul navigării pe mobil este swipe-ul orizontal, conform Instagram şi YouTube

1.116 ori
<b>Viitorul navigării pe mobil este swipe-ul orizontal, conform Instagram şi YouTube</b>Instagram a primit o grămadă de PR negativ în decembrie 2018 când pentru o scurtă perioadă de timp a implementat swipe-ul orizontal pentru a naviga în aplicaţie, la trecerea între clipuri video. Funcţia era în faza de test şi a fost lansată

Instagram a primit o grămadă de PR negativ în decembrie 2018 când pentru o scurtă perioadă de timp a implementat swipe-ul orizontal pentru a naviga în aplicaţie, la trecerea între clipuri video. Funcţia era în faza de test şi a fost lansată accidental, dar ar putea prezice ceea ce urmează pentru interacţiunea cu terminalul mobil.

Formatul popular "Stories" creat de Snapchat şi adoptat de Facebook Messenger, Instagram, Whatsapp şi Facebook foloseşte de ceva vreme scrolling-ul orizontal. Ultimiii ani ne-au făcut totuşi să scroll[m mai degrabă vertical, printre clipuri YouTube, liste de prieteni şi aplicaţii, convorbiri şi mesaje. Pe de altă parte sunt şi multe aplicaţii unde vei face swipe orizontal, de la Tinder la cele de editare foto când alegi efectele.

YouTube

YouTube spre exemplu a lansat recent o actualizare a aplicaţiei sale de pe iOS, care îi permite utilizatorului să facă swipe în dreapta sau stânga pentru a naviga între clipuri. La nivel intern este cunoscută funcţia drept "swipey watch" şi se află în teste de 2 ani. Testele de UX şi UI au atât că ideea de "tap to advance" şi trecerea între itemuri pe orizontală este mai puţin obositoare pentru degete decât scroll-ul cel lung pe ecran.

Înseamnă şi că utilizatorul se bucură de experienţa full screen şi nu sta să dea scroll în sus şi jos până ajunge la poziţia şi postarea dorită. Astfel este mai relaxată navigarea pentru utilizator. Având în vedere formatul tot mai wide de telefoane (21:9 la Xperia XZ4 aparent) începe să aibă sens ideea oarecum. Pentru a beneficia de swipe orizontal pe YouTube pentru iOS trebuie să aveţi de la iPhone 6S în sus. Mai multe detalii găsiți aici.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×