5 ani fără Steve Jobs; Ne amintim de cele mai mai memorabile interviuri ale faimosului CEO Apple (Video)

1.192 ori
<b>5 ani fără Steve Jobs; Ne amintim de cele mai mai memorabile interviuri ale faimosului CEO Apple (Video)</b>Cu 5 ani în urmă, pe 5 octombrie ne părăsea Steve Jobs, sufletul Apple şi fondatorul companiei care a ajuns să valoreze sute de miliarde de dolari. Vizionarul CEO avea 56 de ani şi a fost o forţă de neoprit care ne-a prezentat iPod-ul, iPhone-ul şi..

Cu 5 ani în urmă, pe 5 octombrie ne părăsea Steve Jobs, sufletul Apple şi fondatorul companiei care a ajuns să valoreze sute de miliarde de dolari. Vizionarul CEO avea 56 de ani şi a fost o forţă de neoprit care ne-a prezentat iPod-ul, iPhone-ul şi iPad-ul într-un mod carismatic şi aproape magic. Azi ne amintim de el, cu câteva extrase din interviurile şi discursurile sale, cu menţiunea ca gurul tech din Cupertino nu a dat prea multe interviuri.

Steve Jobs nu a fost un om perfect, dar a fost un orator excepţional, o persoană carismatică, deşi dificilă şi el a fost ciocanul care lovea cuiele reprezentate de cei mai buni angajaţi Apple. Unii cedau şi părăseau compania, alţii precum Tim Cook au ajuns să îi ia locul său, iar în cazul lui Jony Ive să surprindă perfect viziunea lui Jobs sub formă de designuri iconice.

Walt Mossberg, cel mai celebru jurnalist tech din SUA i-a luat multiple interviuri lui Steve Jobs şi recunoaşte că fostul oficial Apple mințea mult, dar o făcea incredibil de convingător. La un moment nega că va produce vreun telefon, pentru ca apoi să lanseze unul a doua zi. Au fost şi interviuri în tandem cu Bill Gates şi nu au lipsit nici scânteile şi înţepăturile, dar Jobs a fost capabil să recunoască atuurile lui Gates şi ajutorul dat de el celor de la Apple când erau probleme financiare. A existat şi celebra propoziţie “you’re holding it wrong” şi refuzul lui Steve de a accepta greşeli sau înfrângeri. 

Tim Cook declara în aceste zile că doreşte ca moştenirea lui Steve Jobs să persiste nu 10 sau 100 de ani de acum încolo, ci chiar 1000 de ani dacă se poate. Cook a subliniat totuşi că Apple nu funcţionează pe ideea "ce ar face Steve?", dar viziunea sa e impregnată total în identitatea companiei. În aceste zile când ne căutăm vizionarii în zona auto, cea a călătoriilor spaţiale şi altele de gen, avem nevoie mai mult ca oricând să ne amintim de unde am plecat şi ce valori am pierdut. RIP Steve Jobs!

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×