Amazon România inaugurează noul Centru de Dezvoltare din București; Sunt create astfel 650 noi locuri de muncă

1.405 ori
<b>Amazon România inaugurează noul Centru de Dezvoltare din București; Sunt create astfel 650 noi locuri de muncă</b>Această zi de 9 mai a fost marcată și de un eveniment important pe piața locală, cel al inaugurării noului Centru de Dezvoltare Amazon din România. Acest centru a fost deschis în București și sunt create astfel 650 noi locuri de muncă care

Dimineața zilei de 9 mai a fost marcată și de către un eveniment mai special de pe plan local, cel organizat de Amazon cu ocazia inaugurării unui nou sediu și Centru de Dezvoltare în București. Astfel se creează peste 650 noi locuri de muncă permanente în domeniul tehnologiei cât și în mediul corporate, joburi care se adaugă celor 1000 pe care compania le are deja în momentul de față în România. 

Am fost informați la fața locului de faptul că acest centru va continua să se concentreze pe crearea unor caracteristici noi și inovatoare ale tehnologiei Amazon, precum construirea limbajului din spatele dispozitivului Alexa, dar și asupra tehnologiilor cheie care formează fundația AWS. 

Lucian Vornicu

(Lucian Vornicu - Managing Director Amazon România)

Noul sediu Amazon și AWS găzduiesc un nou Centru de Inginerie, unul de dezvoltare a tehnologiei, a soluțiilor lingvistice pentru Alexa, dar și testarea produselor Alexa, toate laolaltă fiind implicate în dezvoltarea și inovarea soluțiilor tehnologice, precum și consolidarea operațiunilor de pe site-ul Amazon. 

Echipa Amazon

Aflați că sediul cel nou al Amazon din București este o clădire modernă de birouri cu o suprafață de peste 13.000 metri pătrați și că deschiderea sa creează foarte multe oportunități de carieră în cadrul AWS, mai ales pentru acei ingineri software specializați în sistem de operare și virtualizare. Pe de altă parte se va lucra și la îmbunătățirea funcției conversaționale a asistentului vocal Amazon Alexa. 

Oficialii Amazon au declarat că la ora actuală există parteneriate cu școli și universități locale, cu scopul de a susține talentul tinerilor prin sprijin financiar și moral, dar și prin oportunități de internship. În altă ordine de idei aflați că Amazon este prezent pe piața din România de 13 ani, perioadă în care s-au investit aproximativ 100 milioane de euro pe plan local pentru dezvoltarea tehnologiilor de ultimă generație.

Din păcate evenimentul de astăzi nu ne-a adus detalii despre planurile gignatului în ceea ce privește potențiala lansare a unei platforme de comerț online în țara noastră. 

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×