Blackview Ultra Plus: Camera peste concurenţii din China, o clonă cu onoare

1.299 ori
<b>Blackview Ultra Plus: Camera peste concurenţii din China, o clonă cu onoare</b>M-am temut să nu fiu dezamăgit de camera lui BlackView Ultra Plus, după ce cealaltă clonă de iPhone, UHANS S1 nu a impresionat deosebit la acest capitol, dar din fericire nu e cazul să fim prea mâhniţi de cameră acestui model. El se prezintă cu un setup..

M-am temut să nu fiu dezamăgit de camera lui Blackview Ultra Plus, după ce cealaltă clonă de iPhone, UHANS S1 nu a impresionat deosebit la acest capitol, dar din fericire nu e cazul să fim prea mâhniţi de cameră acestui model. El se prezintă cu un setup destul de clasic, camera principală de 13 MP şi frontală de 5 MP.

Cea principală foloseşte un senzor Sony IMX 164, blitz LED singular şi are o deschidere F/2.2, plus 5 lentile şi lentila cu unghi de 78 de grade. Acesta e un senzor găsit şi pe telefonul UMi Fair, din câte am înţeles. Aplicaţia Camera porneşte lent, iar camera are zoom sacadat, focalizare lentă şi captura foto destul de lentă de asemenea.

Interfata camera Blackview Ultra Plus

Interfaţa camerei include în stânga funcţii că Panorama, Face Beauty şi Multi Angle, iar în zona superioară se afla HDR, blitz şi shortcut către camera frontală. Avem şi opţiuni legate de GPS, expunere, efecte, scene, balans de alb, claritate, saturare, luminozitate şi contrast, plus ISO şi stabilizare electronică. Galeria foto realizată cu acest model provine dintr-o zi însorită, dar cu cadre mai spre apus decât de obicei, deci cu un soare ceva mai auriu.

Culorile capturilor sunt realiste şi bine calibrate, iar la zoom în s-a păstrat bine nivelul de detalii. Am apreciat textura clădirilor şi florilor, iar selfie-urile, deşi au arătat OK au avut fundalul foarte blurat. HDR-ul a reglat bine iluminarea, iar revenind la zoom în, am dat zoom pe acea biserică şi am fost mulţumiţi de rezultat.

Nuanţele de verde sunt cam artificiale aici şi am avut şi porţiuni de imagine puţin arse. Prim planurile au fost excelente şi sunt chiar încântat de cum au fost surprinse acele flori. Panorama e modestă, cum ne-am obişnuit deja, cu rezoluţie de 3536 x 464 pixeli, dar e clară şi arată bine, chiar şi în ciuda soarelui.

Pe lângă claritatea bună a capturilor, am văzut că la interior blitzul şi-a făcut bine treaba cu acele capturi cu paharul de bere. Aş plasa aceste capturi peste cele ale lui Galaxy S4, Vernee Thor sau UMi Touch, ceea ce nu e puţin lucru. În condiţii low light iluminarea e fost bună, ca şi textura automobilelor, iar iluminarea stradală a fost cam "puricoasă" pentru gusturile mele.

Pot spune că am fost mulţumit de claritate, deşi am avut şi câteva capturi mai neclare, dar când a venit vorba de clădiri şi monumente totul s-a distins OK şi am avut şi capturi solide cu blitz şi culori realiste. La sub 800 de lei bilă albă clar. Şi dacă până acum tonul a fost pozitiv, ne deprimam puţin la partea video, unde am putut filma doar 720p.

Filmările sunt în format 3GPP, la 28 FPS şi cu bitrate de 12 Mbps. Ziua camera nu prea s-a descurcat cu vântul puternic, aici microfonul fiind cel ce primeşte mustrarea, dar am avut şi ceva probleme cu refocalizarea, imaginea arsă, dar culorile au fost OK. Refocalizarea s-a tot repetat, iar calitatea la zoom în a fost slabă.

Detaliile de la distanţă nu prea se disting clar şi culmea e că stabilizarea digitală nu a fost chiar rea aici. Noaptea în schimb e jale, cu filmare cu 9 FPS şi 4 Mbps, deci vă daţi seama că se mişcă în frame-uri. Puteţi uita de filmat low light şi am fost dezamăgit de captură video a acestui model, deşi cea foto a fost apreciată.

Disponibilitate

Prețuri actualizate

 

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×