HMD Global lansează în România cele 5 telefoane Nokia de la MWC 2018; Iată preţurile oficiale pentru Nokia 8 Sirocco, Nokia 6.1 şi "Banana Phone"

2.669 ori
<b>HMD Global lansează în România cele 5 telefoane Nokia de la MWC 2018; Iată preţurile oficiale pentru Nokia 8 Sirocco, Nokia 6.1 şi "Banana Phone"</b>În cardul unui eveniment deosebit organizat pe plan local pe 25 aprilie, HMD Global a prezentat și în România cele 5 telefoane de la MWC 2018, adică Nokia 7 Plus, Nokia 6 2018, Nokia 8 Sirocco, Nokia 8110 4G, respectiv Nokia 1 cel mai accesibil

În cadrul unui eveniment organizat pe 25 aprilie, HMD Global a prezentat în România cele 5 telefoane Nokia pe care le dezvăluiseră la MWC 2018. Într-un spaţiu elegant şi cochet (o casă brâncovenească din Bucureşti) am avut ocazia să vedem la treabă handseturile şi am aflat atât preţurile, cât şi disponiblitatea lor locală. Aflaţi mai jos cum mi s-ar părut fiecare model şi când soseşte.

Înainte de toate trebuie spus că acesta este primul eveniment Nokia din epoca HMD Global la care participăm şi am avut ocazia să îi vedem în acţiune pe oficiali ai companiei pe ramura sud şi central europeană. Au ţinut speech-uri legat de fiecare terminal, au fost deschişi la întrebări şi am avut şi o masă rotundă cu proiecţie colorată unde se aflau telefoanele. De atmosferă s-au ocupat chef Foa şi preparatele sale culinare trăznite (mini caracatiţă, creveţi cu fructul pasiunii sau panacotta de mango) şi Dan Byron, cunoscut pentru formaţia Byron şi Urmă.

În prezenţa bloggerilor, jurnaliştilor şi oamenilor din TV am avut parte de o prezentare de 30 de minute a produselor noi. Promit solemn că nu vă plictisesc cu specs, aşa că hai să luăm fiecare device în parte pentru impresii:

Nokia 7 Plus

Costă 1.799 lei şi ar trebui să fie deja în magazine. L-am scos din cutie şi îmi place cel mai mult din noua generaţie de produse. Camera sa a fost folosită de mine pentru a face poze de unboxing şi am fost foarte mulţumit. Accentele de cupru îl scot în evidenţă din lineup şi faţă de concurenţă, atât pe alb, cât şi pe negru. E şi o premieră pentru Nokia, fiind primul lor telefon cu ecran 18:9.

Deşi este destul de mare, la 6 inch, corpul e compact şi aderenţa excelentă. Are şi avantajul lui Android 8.1/Android One şi potenţialul să surprindă când pică preţul la oferte de 1500 sau 1600 lei. Se poate bate lejer cu Xperia XA2 Ultra, doar dacă bateria de 3800 mAh livrează în aceeaşi măsură. Vom testa acest aspect. Deocamdată designul merită.

Nokia 8110 (4G)

Acest telefon vine pe piaţa de la noi în iunie la preţul de 320 de lei. Este ca şi Nokia 3310 (2017) un remake şi un telefon destinat să fie viral, destinat giumbuşlucurilor şi glumelor. Worst case scenario îl cumpăraţi doar să îl folosiţi ca modem 4G pentru laptopul vostru şi nici Nokia nu s-a ferit să afirme asta. Faţă de banana phone din Matrix are acum ecran color, 4G şi cameră.

Mecanismul glisant care acoperă tastatura numerică e cam fragil, dar am înţeles că se poate scoate uşor şi pune la loc la fel de uşor. Butoanele sunt cam plate să fie comode şi nu avem ecran touch, dar cred că oamenii cu degete de pianist se vor adapta la input. Dacă nu, rămâne un telefon modern şi un telefon pentru fanii retro/vintage.

Nokia 8 Sirocco

Acesta este fashion phone-ul celor de la Nokia şi un soi de flagship de început de an să zicem. Vine în luna mai la 3.321 lei şi este un upgrade mic de specificaţii şi măricel de design faţă de Nokia 8. Arată cam ca un Samsung Galaxy Note Edge, dacă îl mai ţineţi minte. Are un panou frontal cu muchii foarte înguste şi foarte curbate, iar rama metalică e cam subţire şi cam incomodă, fiind oarecum "tăioasă" cu cărniţa ta fragedă de pe mâini.

Nokia 8 Sirocco

Ecranul de pe Nokia 8 de 5.2 inch a fost lăsat în urmă ca şi panoul IPS LCD şi înlocuit cu un P-OLED de 5.5 inch. Acel ecran a arătat cel mai bine din încăpere la eveniment, de departe cel mai luminos, imersiv, viu la culori. Rezistenţa la apă şi încărcarea wireless unt alte plusuri şi trebuie spus aici că avem un smartphone bine închegat şi solid, pe bază de ramă din oţel şi nu aluminiu.

Am trecut de la o cameră duală de 13 MP pe Nokia 8 la una duală de 12 MP, iar optica Zeiss e la posturi. Cum Nokia 8 nu a fost chiar pe măsura aşteptărilor mele, sper să văd un upgrade. Se păstrează acustica Ozo şi din ce am văzut şi interfaţa minimalistă a camerei, iar bateria a primit şi ea un mic upgrade de aproape 200 mAh. Spatele e foarte glossy şi alunecos, plus atrage amprente.

Nokia 6.1

L-am numit multă vreme Nokia 6 (2018) şi pe multe site-uri încă e listat aşa, dar oficial va fi cunoscut drept Nokia 6.1, se pare. Nokia 6 a fost un soi de best seller anul trecut, cucerind piaţa din China. Nokia 6.1 vine în completarea sa, cu un ecran ceva mai curbat pe margini şi o textură punctată a spatelui. De această dată primeşte şi optică Zeiss şi camera sa de 16 MP poate filma în 4K.

Procesorul Snapdragon 630 îl pune la bătaie cu un Zenfone 4 să zicem sau un Xperia XA2 mai degrabă. Şi aici avantajul Android One e clar şi avem promisiunea de actualizare rapidă la Android P şi chiar Android Q. Acest telefon ar putea deveni un mega hit pe piaţa locală şi nu numai, fie şi numai pentru pentru că are preţ de 1200 de lei. Quickmobile.ro îl are deja la un nebunesc 999 lei.

Nokia 1

Am pus mâna rapid şi pe juniorul Nokia 1, din ce am înţeles cel mai ieftin smartphone Android Go de pe piaţă. Se învârte în jurul a 100 de euro şi se remarcă mai mult prin capacele Xpress-On pe care le putem pune în spate. E cam greu să scoţi acel capac, pentru că nu ai o fantă specială de unde să începi, dar dacă scoţi capacul din colţuri ar trebui să te descurci.

Nokia 1

Telefonul e mic, ieftin, din plastic, ca o săpunieră pe care o învârți cum vrei tu în mână. Are muchii foarte mari, are zero pretenţii în orice zonă midrange sau chiar entry level şi bateria mi se pare peste medie la 4.5 inch în diagonală. M-am înţeles foarte bine cu formatul său şi stă excelent cu aderența şi utilizarea cu o singură mână. Simplul fapt că are Oreo e un miracol la aşa specs şi cred că va vinde binişor ca bonus/pachet la diferiţi operatori. Îl văd ideal ca prim telefon pentru copii sau bătrâni.

Am observat că la eveniment Nokia a pus foarte mare accent pe Bothie, acea funcţie care îţi permite să faci split screen şi să faci poze simultan cu camera din spate şi față. A fost şi un concurs pe această temă, iar chef Foa a fost evident ţinta multor Bothie-uri. Nu doar Nokia/HMD a încercat să facă cool această funcţie, ci şi HTC şi ASUS, dar aceia nu au reuşit. Rămâne de văzut dacă au mai mult succes finlandezii.

Ce trebuie voi să reţineţi e că Nokia şi-a adus cele 5 telefoane în România şi până în vară o să ajungă toate pe piaţă. Eu l-aş cumpăra pe Nokia 7 Plus de îndată ce coboară la 1500 de lei fără ezitare.

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×