HTC Touch Diamond RETRO-REVIEW: un clasic-bijuterie care acum 11 ani era perla coroanei taiwanezilor (Video)

2.407 ori
<b>HTC Touch Diamond RETRO-REVIEW: un clasic-bijuterie care acum 11 ani era perla coroanei taiwanezilor (Video)</b>Vă vine să credeţi că HTC Touch Diamond are 11 ani vechime? El este subiectul celui mai nou Retro Review de la Mobilissimo.ro, rubrica în care ne întoarcem în timp spre vremuri mai naive şi mai pline de pionierat. În 2008 HTC era încă mare şi ieşise din..

Vă vine să credeţi că HTC Touch Diamond are 11 ani vechime? El este subiectul celui mai nou RETRO-REVIEW de la Mobilissimo.ro, rubrica în care ne întoarcem în timp spre vremuri mai naive şi mai pline de pionierat. În 2008 HTC era încă mare şi ieşise din perioada în care producea în umbră terminale pentru alţii.

Ascensiunea sa a coincis cu ascensiunea filmelor cu super eroi am putea zice, pentru că în 2008 au debutat şi HTC Touch Diamond şi Iron Man, ca să nu mai vorbim de The Dark Knight. Un "cavaler negru" era şi HTC Touch Diamond, cu spatele acela unic şi atipic, cu protuberanţe în formă de prisme şi piramide, ca muchiile unui diamant.

Era din plastic, aşa e, dar şlefuit în mod special. Îl urma pe HTC Touch şi el apreciat înaintea sa şi venea cu un procesor Qualcomm privit ca un greu la acea vreme. Pentru anul în care ne aflăm dotările erau generoase, de la cei 192 MB RAM şi 4 GB stocare internă. Exista şi o baterie de 900 mAh, iar ecranul LCD de 2.8 inch avea o rezoluţie mai mult decât respectabilă, de 640  x 480 pixeli si era tactil. Nu era neglijată nici camera, cu senzor CMOS de 3.2 megapixeli.

Sistemul de operare era Windows Mobile 6.1 Pro, la acea vreme încă respectat în cercuri business şi de productivitate. El folosea o interfaţă personalizata de HTC, un TouchFlo 3D, care se vrea a fi un proto-HTC Sense. Avea tab-uri glisante şi widget-uri ce aveau să dăinuie mulţi ani pe Android, mai ales cel de vreme şi ora.

Suportă şi interacţiunea cu stylus-ul evident, iar acest model a ajuns un hit rapid, având peste 1 milion de unităţi livrate în 6 săptămâni. Vă recomand să priviţi review-ul retro pentru a vă întoarce în timp odată cu noi. E o glorie şi o inspiraţie pe care HTC nu cred că o va mai recăpăta.

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×