HTC U12+: OS, UI, aplicaţii cam cum le-am lăsat anul trecut

1.124 ori
<b>HTC U12+: OS, UI, aplicaţii cam cum le-am lăsat anul trecut</b>HTC U12+ nu aduce schimbări semnificative la capitolul software faţă de predecesorii săi, HTC U11+ şi HTC U11+. Vine cu Android 8.0 Oreo cu HTC Sense cel mai nou, deşi m-aş cam fi aşteptat să aibă totuşi un Oreo 8.1 aici. Are şi Blinkfeed, rezervat..

HTC U12+ nu aduce schimbări semnificative la capitolul software faţă de predecesorii săi, HTC U11 şi HTC U11+. Vine cu Android 8.0 Oreo cu HTC Sense cel mai nou, deşi m-aş cam fi aşteptat să aibă totuşi un Oreo 8.1 aici. Are şi Blinkfeed, rezervat celui mai din stânga homescreen, dar şi HTC Sense Companion, cu mici recomandări din când în când.

Interfață grafică HTC U12+

Avem la dispoziţie şi multitasking, pe bază de split screen şi carusel de aplicaţii, nimic atipic. News Republic este o aplicaţie care i se dă mare importanţă, aşa că pe lângă integrarea în BlinkFeed are şi o integrate în zona de sus a ecranului, cu un fel de "mega notificare" afişând ştirea pe o burtieră sus. BlinkFeed integrează în continuare ştiri, clipuri de pe YouTube, postări de pe Twitter şi Facebook, dar şi recomandări de restaurante la ora prânzului.

Cu swipe în jos accesăm zona de notificări şi Quick Settings, iar cea mai utilă Quick Settings este cea de înregistrare a ecranului, utilă pentru gameri şi dezvoltatori de aplicaţii. Dacă ţinem apăsat pe homescreen accesăm zona de Theme, Wallpaper, Widget-uri şi putem face şi schimbări la nivel de bara navigaţională. De fapt cu un singur swipe lateral renunţăm la butoanele virtuale şi avem parte de câteva shortcut-uri noi.

Video-review HTC U12+, secțiunea OS, UI, Apps

Trecem acum la setări, acolo unde găsim posibilitatea de a personaliza tema şi lookul interfeţei, de la sonerii la iconuri. Scannerul de amprente este şi el printre setări, cu posibilitatea de a îl apăsa pentru a face un selfie şi un setup în 5-6 paşi. E enervant totuşi că deblochează ecranul în 2 timpi, făcând şi o oprire prin lockscreen în loc să treacă direct la homescreen.

Mult mai bine stă deblocarea facială, cu setup rapid şi care m-a recunoscut imediat, chiar şi în zone mai întunecoase. Şi iată-ne ajunşi şi al Edge Sense, care permite activarea de aplicaţii şi funcţii prin strângerea muchiilor laterale ale telefonului. Acum avem şi smart rotate şi smart dim, care detectează când stăm întinşi şi nu lasă telefonul să o ia razna cu Auto Rotate sau detectează când privim ecranul şi nu îl lasă să se închidă.

În rest, putem regla tăria strângerilor acelor muchii şi să activăm prin strângere aplicaţii că Google Assistant, Alexa, lanternă, cameră, screenshot şi altele de gen. Sunt şi mai multe gesturi acum, aşa că putem declanşa modul de utilizare cu o singură mână printr-o dublă apăsare pe muchii. Mai avem şi acel meniu semicircular care afişează shortcut-uri, în stilul telefoanelor cu muchii curbate că Galaxy S7 Edge. Nu mă văd folosind aşa ceva.

Eu tot zic că Edge Sense e bun să faci poze sub apă, folosindu-l ca declanşator. Pe lista de aplicaţii preinstalate avem 41 de nume, inclusiv editorul video Zoe, Under Armour Record, Facebook, Instagram sau Alexa. Nimic ieşit din comun, poate prea multe tool-uri. Acest Boost+ e bun pentru administrat resursele totuşi.

Disponibilitate

Prețuri actualizate

 

-3% din preț pe QuickMobile.ro, cupon: QUICK202

Explorăm imprimantele HP la sediul din Pipera; Detalii despre modelele pentru 2023-2024

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×