LG Nexus 5X - camera mult peste medie, se ia în piept cu flagship-urile din 2016

635 ori
<b>LG Nexus 5X - camera mult peste medie, se ia în piept cu flagship-urile din 2016</b>Trecem acum la cameră, posibil punctul forte al lui LG Nexus 5X. Terminalul vine cu un senzor de 12.3 MP, produs de Sony şi măsurând 1/2.3 inch. Camera vine cu deschidere F/2.0, pixeli de 1.55 microni şi un telemetru laser, plus blitz dual LED

Camera cu siguranță este punctul forte al lui LG Nexus 5X. Terminalul vine cu un senzor de 12.3 MP, produs de Sony şi măsurând 1/2.3 inch. Camera vine cu deschidere F/2.0, pixeli de 1.55 microni şi un telemetru laser, plus blitz dual LED. Reţineţi că Nexus 5 avea stabilizare optică, dar Nexus 5X nu are această dotare.

Camera frontală este o unitate de 5 megapixeli, cu deschidere F/2.0 şi pixeli de 1.4 microni. Aplicaţia Camera porneşte rapid şi oferă focalizare rapidă, zoom fluid şi captură rapidă. Interfaţa e foarte minimalistă, tipică pentru Androidul stock şi opţiunile includ Photo Sphere, Panorama, Lens Blur şi captură video 4K.

Putem realiza şi captura slow motion la 120 FPS şi există şi opţiuni că HDR+. Rezoluţia poate fi reglată la 12.2 MP în 4:3 sau 8.3 MP în 16:9. Galeria foto realizată cu acest handset implică fotografii făcute într-o zi în care se îmbinau norii cu soarele. Am testat din start HDR-ul, fiind mulţumiţi de rezultat, iar fotografiile au fost în general clare.

Nu am avut nici o captură blurată în zecile de cadre ale lui Nexus 5X şi am dat zoom în maxim în acea fotografie cu steagul României, fără a pierde detalii. Ne-am jucat cu Lens Blur şi am descoperit că acest Nexus are o focalizare excelentă, mulţumită telemetrului laser. Am realizat prim planuri excelente cu flori, perfecte aş spune chiar.

Cerul şi norii au fost excelent surprinşi de telefon, lucru greu şi pentru modele cu pretenţii, atunci când soarele iese din nori. Aş spune şi că acest model e unul dintre campionii capturii HDR, descurcându-se excelent la acest capitol şi având un dynamic range excelent. Nuanţele de albastru au arătat bine mai multe decât orice altă culoare şi am avut şi selfie-uri de calitate.

Am fost surprins că detaliile pot arăta atât de bine pentru o cameră de 12 MP, în condiţiile în care la Galaxy S7 Edge nu am putut spune acelaşi lucru. Aş pune camera lui Nexus 5X la egalitate cu a lui Nexus 6P şi iPhone 6S şi am apreciat focalizarea şi detaliile în special. Captura low light a fost şi mai şi, începând cu cadre la interior, clare şi cu textură excelentă a acelor cocktailuri şi culminând cu fotografii nocturne şocant de bune.

Claritatea a fost excelentă, prim planurile perfecte şi atât cu, cât şi fără blitz fotografiile au fost foarte bine iluminate. Suntem periculos de aproape de Huawei Mate 8, care a rămas campionul capturii low light la ultima verificare. LG Nexus 5X e cu siguranţă în top 3 telefoane cu captura bună low light. Pe partea video, am filmat în format MP4, la rezoluţie Full HD şi la 30 FPS, cu bitrate de 17 Mbps.

Filmarea 4K a avut bitrate de 42 Mbps, iar clişeul pe care îl vedem atât de des la Mobilissimo.ro nu a mai apărut aici. De obicei, telefoanele cu preţ bun şi captură foto bună nu filmează bine. Nu e cazul aici, Nexus 5X oferind capturi video clare, culori realiste şi cu o expunere foarte bună. Şi microfonul se descurcă OK cu vântul şi calitatea nu scade la zoom.

Rămâne totuşi problema cu lipsa de stabilizare, iar captura slow motion a arătat binişor, dar nu ca la Nexus 6P totuşi. Văzând cât de bine filmează acest model mi s-a părut că ar păstra mai bine calitatea la zoom în decât Galaxy S7 Edge, ceea ce nu e puţin lucru. Chiar şi captura video low light a fost bună. La capitolul video Nexus 5X se poate lupta cu orice flagship, evident dacă ignorăm lipsa stabilizării.

Disponibilitate

Prețuri actualizate

 

⚡ Poți obține un voucher de 10 euro când cumperi un telefon OnePlus, bani ce pot fi cheltuiți pe accesorii dacă inițiezi comanda folosind acest link.

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×