Motorola Moto G4: Camera sinceră, fără oversharpening şi până şi filmarea e bună

1.182 ori
<b>Motorola Moto G4: Camera sinceră,  fără oversharpening şi până şi filmarea e bună</b>Cred că dintre toate modelele Motorola văzute sau testate de mine, nici unul nu a fost lăsat de americani să ajungă pe piaţa cu o cameră definită că "las că merge şi aşa". Chiar şi când nu au excelat, camerele telefoanelor Motorola au avut totuşi rezultat

Cred că dintre toate modelele Motorola văzute sau testate de mine, nici unul nu a fost lăsat de americani să ajungă pe piaţă cu o cameră definită ca "las că merge şi aşa". Chiar şi când nu au excelat, camerele telefoanelor Motorola au avut totuşi rezultate bune, peste medie. Iar în epoca smartphone chiar nu au fost rateuri în ultimii ani.

Moto G4 continuă tradiţia, de această dată sub umbrelă Lenovo, cu o cameră de 13 MP în spate, cu deschidere F/2.0 şi blitz dual LED, dual tone. Camera frontală are rezoluţie de 5 MP, deschidere F/2.2 , lentilă wide angle şi funcţie Display Flash. Aplicaţia Camera porneşte cam greu uneori, are o interfaţă simplă, iar camera oferă focalizare rapidă, zoom fluid şi face şi fotografiile rapid.

Interfata camerei lui Motorola Moto G4

Printre funcţii găsim HDR, cu opţiuni ca On/Off/Auto, slider pentru luminozitate (sau mai bine zis un cerc în UI). În dreapta interfaţei se afla opţiunile Panorama, Video, Slow Motion, dar şi Pro, cu sub funcţiile balans de alb, shutter, focalizare, ISO şi expunere. Putem regla şi rezoluţia la 13 MP în 4:3, 9.7 MP în 16:9. Captură video merge până la full HD.

Galeria foto realizată pe timp de zi a implicat o serie de capturi într-o zi de început de septembrie, cu imagini clare şi culori bine calibrate. Nu există over sharpening aici, dar panorama e foarte modestă şi cam arsă. HDR-ul e discret şi nu pare să fie aplicat într-un mod care să sară în ochi deosebit. Avem prim planuri reuşite, precum cel cu ţâşnitoarea din parc, iar selfie-urile sunt OK, deşi parcă sub cele obţinute cu ultimele telefoane Huawei testate de noi. Au şi zone arse şi cu look artificial unele selfie-uri.

Din nou subliniez că prim planurile, inclusiv cele cu flori arata foarte bine şi cameră stă excelent la focalizare. Nici când am dat zoom in nu prea am pierdut din detalii, iar acele jucării din parc au avut o textură excelentă. Deşi acesta e doar un telefon de 200 de euro, nu am avut nici o singură captura ratată sau blurată, atribut specific de obicei modelelor mai scumpe.

Ca obiecţie aş aminti faptul că au fost momente, în special în zonele mai umbrite, când culorile au părut puţin reci. Aş îndrăzni să plasez camera lui Moto G4 cu un 5% chiar peste modelele Galaxy A (2016), pur şi simplu pentru acea sinceritate şi faptul că nu aplica giumbuşlucuri din software pentru a regla imaginea şi a o face mai glossy.

E aproape de calitatea lui iPhone 6 şi nu glumesc deloc când afirm asta. În condiţii low light am avut un blitz bun, halouri mari la luminile stradale şi uneori nişte nuanţe albăstrii ale imaginii. Conturul obiectelor şi culorile au arătat OK şi captură a fost rezonabilă, dar nu am stabilit vreun record aici. La acest capitol Moto G4 e sub LG Nexus 5X spre exemplu.

Captura video se petrece în format MP4, la rezoluţie Full HD, în 30 FPS şi cu bitrate de 17 Mbps. Microfonul nu prea se descurcă cu vântul de toamnă, dar claritatea şi culorile sunt la înălţime. Nici când am dat zoom in nu am pierdut detalii excesiv. Stabilizarea digitală nu e rea deloc şi în afară de ceva refocalizare care apare rar, nu am obiecţii.

Clipul HDR a fost puţin cam prea albicios, iar în general am fost mulţumit de expunere şi nuanţe. Captură slow motion are o rezoluţie scăzută, qHD. Ne declarăm încântaţi de calitate şi aş spune că filmarea e peste calitatea oferită de terminalele Huawei Honor sau ASUS ZenFone şi aproape de cea a modelelor Nexus. În condiţii low light filmarea ajunge la 25 FPS şi 17 Mbps.

Captura e tremurată, întunecată, nu chiar foarte clară şi cam grainy. Culorile arată OK şi filmarea de aproape a fost bună. Per total o cameră bună, mai ales dacă îţi reaminteşti constant preţul şi ce pot rivalii.

Disponibilitate

Prețuri actualizate

 

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×