Xiaomi Mi 6: Camera dă senzaţia mai mult de upper midrange, Portrait nu convinge

603 ori
<b>Xiaomi Mi 6: Camera dă senzaţia mai mult de upper midrange, Portrait nu convinge</b>Xiaomi Mi 5 a rămas în istorie mai mult pentru camera selfie şi pentru calibrarea culorilor, toate în afară de verde totuşi. Xiaomi Mi 6 trece deja la alt nivel, printr-o cameră duala, cu senzori de 2 x 12 megapixeli. Primul senzor realizează captura cu..

Xiaomi Mi 5 a rămas în istorie mai mult pentru camera selfie şi pentru calibrarea culorilor, toate în afară de verde totuşi. Xiaomi Mi 6 trece deja la alt nivel, printr-o cameră duală, cu senzori de 2 x 12 megapixeli. Primul senzor realizează captură cu pixeli de 1.25 microni, are şi stabilizare optică pe 4 axe, deschidere F/1.8 şi o lentilă cu 6 componente.

E vorba despre un senzor Sony IMX386 aici, în cazul în care vă întrebaţi. Camera aduce şi blitz dual tone, iar camera a doua este cea cu lentilă telephoto, cu pixeli de 1 micron, deschidere F/2.6 şi distanță focală de 56 mm. Ni se promite şi zoom optic 2X, HDR, PDAF, iar pentru selfie avem o cameră de 8 MP, cu filmare Full HD şi 36 de profiluri tip Beauty.

Interfaţa camerei aduce şi un mod Portrait, dar şi alte moduri de captură, precum acestea:

  • HHT (Night practic)
  • Audio
  • Beautify
  • Square
  • Timer
  • Straighten
  • Tilt Shift
  • Panoramă
  • Manual (ISO, expunere, focalizare, balans de alb)

Avem şi selfie de grup, HDR, filmare 4K, reglaj de contrast, saturare şi claritate. Focalizarea este rapidă, zoomul este fluid şi captura foto tot rapidă. Trecem şi la galerie, pentru că aţi remarcat probabil că la opţiuni nu sunt chiar multe de zis. Sincer nu prea mi-am dat seama cum funcţionează modul Portrait aici, pentru că nu mi se pare că realizează o schimbare de focalizare şi perspectiva la nivelul unui Galaxy Note 8, iPhone 7 plus sau alte telefoane cu cameră duală.

Distanţa ideală pentru Bokeh/Portrait e diferită faţă de ce ştim de la Huawei-uri să zicem. Am prins o zi înnorată şi cu vânt puternic pentru capturile noastre foto, iar ca rezultat am avut cadre cu detalii excelente şi culori realiste. Sunt mai bine calibrate decât la Mi 5, asta e clar. Şi apropo de Mi 5, iarăşi arată fantastic selfie-urile, iar Mi 6 e demn de predecesorul său.

Selfie-urile lui Mi 6 sunt peste Galaxy Note 8, Galaxy S8 şi orice alt hit actual, poate doar în afară Xperia XZ1, care e uşor superior. E incredibil de arătoasă pielea, porii, textura părului, totul e perfect. Revenind la camera principală, aceasta face macro-uri destul de solide, iar în general cadrele au fost pragmatice, dar nu au lipsit şi unele rateuri.

Focalizarea este excelentă, textura e aproape tangibilă, iar cerul este bine surprins, fără probleme de dynamic range. Am dat şi zoom in fără să pierdem prea multe detalii. HDR-ul a subliniat toate acele mici sculpturi de pe clopotul din curtea bisericii Sfântul Antonie din Capitală. Şi lăsând la o parte capturile turistice, am folosit telefonul şi pentru muncă, la prezentarea lui iPhone 8 şi 8 Plus de la un eveniment Quickmobile.ro.

Acolo şi-a făcut treaba excelent acest handset ca înlocuitor de DSLR, dar au fost şi ceva capturi neclare. Blitzul a adus o claritate excelentă, iar zoomul 2X ajută şi el foarte mult. Aş zice că avem cam 2% sau 3% capturi ratate, o marjă nepermisă la flagship-urile cu mari pretenţii. E clar totuşi peste Mi 5 şi e mai aproape de zona lui Huawei P10 şi P10 Plus, dar şi LG G6.

Senzaţia este mai mult de high midrange, decât de flagship real. Trecem la captura low light, unde ne întâlnim cu un blitz care albeşte lucrurile prea mult. În prima fază avem o luminozitate OK, zoom cam slab, dar per total terminalul realizează fotografii întunecate noaptea. Nici urmă de nuanţa gălbuie, ceea ce este o veste bună. Unele cadre au ieşit cam roz şi avem şi halouri de lumină stradală cu mărime excelentă.

Acele flori capturate noaptea arată binişor, în condiţiile date, ca textură, claritate şi culori. Aici Mi 6 este la nivel de ZenFone 3 şi Huawei P10, clar sub un Galaxy S8 şi Pixel XL. În ce priveşte filmarea, ne-am jucat la nivel Full HD, în format MP4, la 30 FPS şi 20 Mbps, nu cei 17 Mbps atât de des întâlniţi, ceea ce e bine. Focalizarea a fost rezonabilă, că acurateţe şi viteza şi nici culorile nu ne-au făcut vreo boacănă.

A cam tremurat totuşi captura uneori, deşi în mare stabilizarea nu e chiar rea. Schimbarea de expunere este eficientă şi discretă, dar zoomul nu impresionează, pentru că am pierdut detalii imediat ce am "ciupit" ecranul. Claritatea e în regulă, lucrurile sunt puţin cam întunecate, deci nu strică o expunere F/1.7. Nu există vreo problemă cu obiectele în mişcare, mă refer la maşinile acelea filmate în faţa magazinului Cocor.

Obiectele aflate la distanţă par ceva mai neclare, totuşi. Stabilizarea optică aş zice că e rezonabilă la captura din mers, pentru că nu avem refocalizare, iar claritatea stă bina. Microfonul e prea uşor de acoperit, stricându-ne ambianța acustică prea uşor. Senzaţia e că avem aici un rival mai degrabă pentru Samsung Galaxy A5 (2017), decât pentru Galaxy S8.

Aş zice că e cu 10% peste Xiaomi Mi 5 şi sub Xperia-uri. Să vedem şi ce se întâmplă când se lasă noaptea. Din păcate imaginea e cam dungată şi întunecată, deci nema pretenţii de flagship, poate doar în China, la o miuţă cu Vivo, ZTE şi alte companii locale. Claritate e în regulă, avem un zoom cam mediocru, dar iarăşi halourile luminilor stradale nu sunt "umflate", ca la foto.

Apar şi "valuri" în imagine, nuanţe roz după ce dăm zoom şi per total lucrurile nu sunt rele, dar acesta nu e vreun HTC U11 sau Galaxy S8. Suntem doar puţin peste midrangere, dar nu există medalii şi pentru locul 4.

Disponibilitate

Prețuri actualizate

 

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×