ASUS ZenFone Zoom S: Camera duală cu cel mai bun zoom de pe piaţă, vine cu bune și cu mai puțin bune

1.431 ori
<b>ASUS ZenFone Zoom S: Camera duală cu cel mai bun zoom de pe piaţă, vine cu bune și cu mai puțin bune</b>Ceva îmi spune că ASUS ZenFone Zoom S a pus piatra de temelie pentru performanţele dual camera ale lui ZenFone 4. În mod clar este o evoluţie faţă de ZenFone Zoom, cel de prima generaţie. Terminalul cel nou are o cameră duala, cu doi senzori de 12 MP..

Ceva îmi spune că ASUS ZenFone Zoom S a pus piatra de temelie pentru performanţele dual camera ale lui ZenFone 4. În mod clar este o evoluţie faţă de ZenFone Zoom, cel de primă generaţie. Terminalul cel nou are o cameră duală, cu doi senzori de 12 MP, deschidere F/1.7 şi stabilizare optică pe 4 axe pentru fotografiere şi 3 axe pentru video.

Senzorii folosiţi aici sunt de tip Sony IMX362 şi avem şi blitz dual LED, tehnologie Dual Pixel, PDAF, telemetru laser şi zoom optic 2.3X. Pixelii măsoară 1.4 microni şi avem şi senzor de culoare RGB la dispoziţie. Cine se simte inspirat să facă un selfie foloseşte o cameră de 13 MP, cu deschidere F/2.0, senzor Sony IMX 214 şi captură la 140 de grade.

Camera ASUS ZenFone Zoom S

Odată activată aplicaţia Camera ne-am întâlnit cu o focalizare super rapidă, zoom excelent ca viteza şi o captură foto rapidă. Interfaţa e curată şi aerisită, dar tot plină de opţiuni cum ne-a obişnuit ASUS. Avem şi acces rapid la funcţia Portrait/Bokeh, cu un shortcut dedicat. Modurile de captură sunt următoarele:

 • Auto
 • Portrait
 • Manual
 • HDR Pro
 • Beautification
 • Super Resolution
 • Children
 • QR Code
 • Night
 • Effect
 • Selfie
 • GIF
 • Panoramă
 • Miniature
 • Time Rewind
 • Smart Remove
 • All Smiles
 • Slow Mo
 • Time Lapse

Printre opţiuni regăsim reglaje de balans de alb, ISO, expunere, calitate a imaginii, focalizare, metering, shutter şi avem şi captura RAW. Foarte multe filtre Beauty vor induce lumea în eroare legat de cine e Frumoasa şi cine e Bestia. Iată-ne ajunşi şi la galerie, unde nu există echivoc, minciuni sau îndoială. Ce am remarcat din start e că acest telefon realizează captura Bokeh de la o distanţă mai mare decât celelalte telefoane cu camera duală testate de noi.

Rezultatul e totuşi bun, în grafic şi aliniat cu ce poate un Huawei Mate 9 Pro sau Galaxy Note 8. Culorile arată excelent, doar că cerul a fost puţin cam ars. Detaliile au fost excelente, atât când dai zoom la fotografie pe monitorul tău de mulţi inch, cât şi când dai zoom direct din interfaţa camerei. E cel mai bun zoom văzut de mine în ultima vreme pe un telefon, păstrând calitatea lejer şi la 5X. HDR-ul arata OK, doar că nuanţa de albastru e cam ireală. Celelalte culori arată OK.

Panorama are o rezoluţie de 9600 x 1024 pixeli, nu chiar cea mai impresionantă văzută de mine. Prim planurile şi focalizarea sunt excelente, textura obiectelor este perfectă, iar unele cadre au fost cu adevărat la nivel de DSLR, aş zice. Subliniez cât de bună e focalizarea aici şi pentru că nu e totul roz şi acadele, aflaţi că selfie-urile sunt foarte modeste.

Vorbesc despre faptul că sunt arse, au zone neclare şi nu se simt că rezultatul unui senzor de 13 MP. Unele arată OK, dar dincolo de asta nu o să fie memorabile. Practic totul arată perfect la acest tandem de camere, în afară de nuanţa de albastru, selfie şi ciudăţenia de la Bokeh. În mare captura e la nivel de flagship de 2016 aş zice. Trecem la captura foto nocturnă, unde este etalat un blitz excelent ca luminozitate şi care nu deformează culorile în vreun fel.

Ne-a mulţumit şi luminozitatea, dar halourile luminilor stradale au fost măricele. Nu am avut probleme cu nuanţe albastre, roz sau galbene, cum păţesc unele dintre telefoanele testate de noi. Fără blur, fără probleme şi cu texturi excelente ale monumentelor şi clădirilor fotografiate. ASUS ZenFone Zoom S e lejer material de top 5 la captură nocturnă, este şi clar peste ASUS ZenFone 3 şi LG G6, dar şi Huawei P10.

Trecând la captura video, lucrurile s-au petrecut în format MP4, Full HD şi la bitrate de 20 Mbps, plus frame rate de 30 FPS. Subliniez că avem de-a face aici cu o unitate de test a telefonului, ceea ce explica unele dintre trăsnăile de la filmare. Am avut parte de imagine arsă, schimbări bruşte de expunere, dar claritatea a fost în general OK. Zoomul ca de obicei a făcut telefonul să îşi merite numele, fără a pierde detalii şi când o facem pe telescopul. Stabilizarea a fost totuşi cam modestă şi e loc clar de îmbunătăţire aici. 

Ce ştie bine acest ZenFone Zoom S este să calibreze culorile la filmare, oferă o claritate bună şi filmează cam ca un ZenFone 3. Captura slow motion arată bine şi practic doar imaginea arsă e un neajuns aici. Acustica e şi ea rezonabilă, poate doar în afară de un mic ecou care apare uneori. Filmarea la 60 FPS cu acea fântână a fost spectaculoasă şi un lucru e clar: ZenFone Zoom S nu filmează la nivel de flagship de 2017. Nu e vreun Xperia, vreun galaxy S8 sau HTC U11, dar concurează cu A5 2017, Huawei Nova și Moto Z2 Play.

Noaptea în schimb puţine şanse să se schimbe ceva. Filmarea a fost neclară, întunecată, halourile au fost mari şi am avut şi o imagine fantomatică. Halourile luminilor stradale sunt arse şi uriaşe, dar la panning şi zoom stăm OK. Nici stabilizarea parcă nu e chiar rea noaptea, dar nu primeşte nici vreun trofeu sau menţiune. Pentru un telefon midrange ar fi OK filmarea totuşi.

Viitorul va decide dacă acest telefon este un campion sau un experiment, cu corecţiile aferente.

Disponibilitate

Prețuri actualizate

 

⚡ Poți obține un voucher de 10 euro când cumperi un telefon OnePlus, bani ce pot fi cheltuiți pe accesorii dacă inițiezi comanda folosind acest link.
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×