Acum nu e momentul să cumperi o tabletă! Iată ce variante se ivesc la vară! (Editorial)

2.640 ori
<b>Acum nu e momentul să cumperi o tabletă! Iată ce variante se ivesc la vară! (Editorial)</b>Dacă a fost în 2013 un moment propice pentru achiziția unei tablete, ei bine acela a fost prin ianuarie/februarie, la vânzările de tip lichidare de stoc sau produsele ieftinite după sărbătorile de iarnă. De la jumătatea lui februarie și cam...

Dacă a fost în 2013 un moment propice pentru achiziția unei tablete, ei bine acela a fost prin ianuarie/februarie, la vânzările de tip lichidare de stoc sau produsele ieftinite după sărbătorile de iarnă. De la jumătatea lui februarie și cam până în iunie, puteți aștepta și privi cu precauție piața de tablete. Ce urmează in randurile de mai jos este un ghid de achiziție, de răbdare, de strategie și de atitudine de cumpărător.

Cum stăm cu lansările? Singura lansare de tableta de la MWC 2013 care să ne atragă privirile a fost cea a lui ASUS PadFone Infinity, care ar trebui să ajungă pe piața în curând. Dacă vreți un super hibrid, cu dotări echivalente cu ale lui HTC One (mai mult sau mai puțin), preț nu foarte îndepărtat de acel model și o tabletă bonus, atunci noul PadFone vă va tenta.

în ianuarie a debutat la CES 2013 și Sony Xperia Tablet Z, care cred că deja poate fi găsit la câțiva din retailerii de la noi. Sincer să fiu, dacă acest model e înrudit cu Xperia Z și îi păstrează atributele, eu vă spun de acum să ziceți "pas". în plus, cine s-a fript cu Sony Tablet S și Xperia Tablet S, sufla și în Z, zic eu.

Cei de la Acer ataca piața cu tablete de 600+ lei, cum e cazul lui Iconia B1 și A1, dar acestea nu sunt chiar modele total noi sau impresionante. Până acum nu avem vreun model imbatabil pentru achiziție, dar luna viitoare are loc foarte interesantul eveniment Google I/O 2013. Cu această ocazie vom vedea și noul Android lansat și cel mai probabil și un nou Nexus 7, care va aduce o rezoluție mai bună, printre altele.

Mă aștept să fie păstrat prețul accesibil și dacă acest model debutează pe la 900-1000 lei la noi în vara, atunci putem avea un hit. Problema lui Nexus 7 în țara noastră a fost că tableta a sosit foarte târziu și a fost greu de găsit în cantități suficiente. Altminteri, device-ul a fost un hit, și chiar numit de noi "tableta anului 2012". Fanii Apple mai au de așteptat și aici sunt 3 teorii cu care ne confruntăm:

  • eveniment surpriză Apple cu lansare de iPad la final de aprilie
  • lansare la WWDC 2013 în iunie
  • păstrăm tradiția din 2012 și avem o lansare în toamnă (octombrie)

în orice caz, prevăd o lansare de tip combo, cu un iPad Mini 2 cu ecran Retina, la pachet cu un iPad 5 care va fi mai subțire și mai ușor decât iPad 4, va aduce poate și o nouă generație de CPU și un design mai apropiat de cel al lui iPad Mini. Nici ASUS nu sta degeaba și ne-au rămas datori cu noi membri ai familiei Transformer, care sunt sigur că va face saltul la Tegra 4/Qualcomm Snapdragon 600/800 și ecran Retina.

Apoi îi avem pe cei de la Samsung, care deja au un Galaxy Note 8.0 pe unele piețe, dar acesta nu pare un model care să facă prea multe valuri. Aurul va fi luat de Galaxy Tab 3, care se zvonește că va veni în 3 variante, una de 8 inch, una de 10 inch și un Galaxy Tab 3 Plus, care ne va uimi cu CPU 8 core, rezoluție foarte bună și dotări impresionante.

încă așteptăm o tabletă de la HTC, dar deja sună a vis frumos, în vreme ce Huawei, ZTE, Fujitsu, Acer sau Toshiba pot doar să experimenteze pe piața deja aglomerată. Va fi interesant dacă la vară vedem și acel mitic Surface Mini, cu ecran de 7 inch, eventual unul pe care să vedem debutând Windows Blue. HP și tableta să Android ar putea obține vânzări bune datorită prețului scăzut, dar sincer să fiu nici nu prea aș vrea să aduc în discuție piața Windows, deoarece e într-o mare tranziție în acest moment.

Nokia e asul din mânecă Microsoft, asta dacă va exista o tabletă Lumia. Piața vrea o astfel de tableta, publicul vrea, chiar și Microsoft ar dori-o, dar sunt finlandezii gata să concureze cu rivalii lor? E greu să convingi publicul să cumpere tablete arătoase că Surface, unele modele arătoase și accesibile ca preț de la ASUS, Samsung se retrage din zona Windows RT... mai poate Nokia să umple aceste goluri? Personal tabletele pe care trebuie să le luați în vizor până la final de 2013 sunt Nexus 7 2 și iPad Mini 2. Viitorul aparține segmentului de 7-8 inch și vă recomand să fiți atenți și la debutul device-urilor cu CPU Tegra 4, deoarece vor fi foarte puternice.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×