De ce nu mai cred în Andy Rubin şi Essential Phone-urile sale sau Project Gem

2.372 ori
<b>De ce nu mai cred în Andy Rubin şi Essential Phone-urile sale sau Project Gem</b>Zilele trecute am văzut cum Andy Rubin şi eternul sau startup Essential a dezvăluit cel mai ciudat telefon al anului. Poate chiar mai ciudat decât Xiaomi Mi Mix Alpha... E vorba despre Essential Project Gem, despre care tocmai am aflat detalii în plus.

Zilele trecute am văzut cum Andy Rubin şi eternul sau startup Essential a dezvăluit cel mai ciudat telefon al anului. Poate chiar mai ciudat decât Xiaomi Mi Mix Alpha... E vorba despre Essential Project Gem, despre care tocmai am aflat detalii în plus. Cu toate acestea imaginea lui Rubin şi tot ce atinge el e definitiv stricată şi nici un produs revoluţionar nu o poate spăla.

În primul rând, se pare că Rubin and co nu au pregătit doar un telefon mobil, ci o propunere pentru un viitor în care utilizăm diferit terminalele mobile. Dacă nu vă sună cunoscut Andy Rubin, trebuie să aflaţi că el este părintele Android, chiar dinainte să cumpere Google platforma şi compania. Rubin a fost într-un con de umbră în ultimul an, iar Essential Phonenu a fost chiar bine primit.

A început să posteze din nou pe Twitter în ultimele zile, promovând un produs ciudat. Ieşea direct din laboratoarele din Palo Alto, California, iar acest handset e îngust ca o telecomandă şi pare a fi un Galaxy Fold îndoit. Dacă vă uitaţi rapid pe toate site-urile mari tech o să remarcaţi o anume scârba în tratarea subiectului, pentru că toate proiectele Essential Phone sunt făcute cu bani murdari.

 Essential Project Gem

Sunt banii plătiţi de Google (90 de milioane de dolari) să scape de Andy Rubin după câteva acuzaţii de hărţuire sexuală în cadrul companiei. Oficialul făcuse și abuz de putere in cadrul companiei. Cu toate acestea Google a mai băgat apoi şi bani în compania Essential. În 2017 când au început să iasă la iveală informaţiile, Rubin a părăsit și Essential pentru scurt timp, să nu îi strice imaginea acestui startup.

Inspiratul vizionar se mutase la Playground, în aceeaşi clădire cu Essential, dar pe alt proiect. Din toată această agitaţie a ieşit Project Gem, care vrea să fie multe lucruri. Are o interfaţă bazată pe cards ca WebOS şi se va axa pe interacţiunea cu un asistent pe bază de AI. Essential ne-a dezvăluit şi scopul său şi anume de a crea telefoane care nu provoacă adicţie ca smartphone-urile actuale.

Minimalismul vine să ne salveze aici, aparent... Project Gem e doar în faza de prototip, e foarte lucios şi are o cameră mult ieşită în relief. Arată ca un device cu care ai vâna Pokemoni sau un nou iPod Nano de la Apple. XDA Developer scrie că terminalul rulează Android, are procesor Snapdragon 730 şi îşi activează asistentul virtual când îi apeşi gropita din spate.

Orice ar fi acest Project Gem, el va fi intoxicat de scandalul asociat numelui lui Andy Rubin şi de nereuşita primului telefon. Cunoscând segmentul tech cum îl cunosc, probabil o să fure cineva ideea sau formatul şi să vină cu ceva similar, dar mai bun în câteva luni sau un an. De ce nu mai am încredere în intreprinderile lui Andi? Deoarece actualul climat de Me Too, Cancel Culture si Politicaly Correct vor distruge orice scoate Rubin vreodată. 

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×