Începe sezonul topurilor! Lista de candidați pentru Top 10 telefoane și tablete Mobilissimo pe 2013 aproape de finalizare; Iată favoriții! (Editorial)

2.417 ori
<b>Începe sezonul topurilor! Lista de candidați pentru Top 10 telefoane și tablete Mobilissimo pe 2013 aproape de finalizare; Iată favoriții! (Editorial)</b>Luna viitoare, peste cam 2-3 săptămâni dacă am calculat bine ne vom pune pe scris și vom redacta cu toții, redactorii Mobilissimo.ro topurile pe 2013 ale tabletelor și telefoanelor acestui an. E deja clar care vor fi favoriții și în următoarea...

Luna viitoare, peste cam 2-3 săptămâni dacă am calculat bine ne vom pune pe scris și vom redacta cu toții, redactorii Mobilissimo.ro topurile pe 2013 ale tabletelor și telefoanelor acestui an. E deja clar care vor fi favoriții și în următoarea perioadă nu cred că mai urmează vreo lansare care să dea ierarhia peste cap. Hai să vedem cum am stat în anii trecuți și care sunt favoriți.

De remarcat aici ca topurile noastre datează cam de 3-4 ani, iar în 2012 au fost realizate și primele topuri pentru tablete. Anul trecut a fost făcută o medie între preferințele redactorilor, dar și publicul a avut șansa să voteze. Ei bine publicul a ales Nexus 7 pe primul loc, tableta clasându-se destul de sus și în preferințele redactorilor. Astfel, Mircea Vasile a pus Nexus 7 pe locul 1 și Nexus 10 pe locul 2, Alex Stănescu a pus Samsung Galaxy Note 10.1 pe locul 1 și Nexus 7 pe 2, iar eu am pus Nexus 7 pe primul loc, iar pe 2 Nexus 10. Emil Dragota a pus pe locul 1 iPad 4 și pe ASUS Transformer Pad Infinity 700.

Ervin a optat pentru Galaxy Note 10.1 și Nexus 7 pe pozițiile 1 și 2, ca și Alex. Nu au lipsit și surprizele anul trecut, cititorii desemnând Evolio Aria drept ocupanta locului 2 după voturi, în vreme ce Nexus 10 a fost pe 3 și Galaxy Note 10.1 pe 4. La telefoane finaliștii au fost ceva mai previzibili, iar Alex a ales Galaxy Note II drept premiant pe 2012, în vreme ce eu am ales Galaxy S III, iar Emil a ales HTC One X.

Ne întoarcem în timp la 2010, atunci când iPhone 4 a dominat podiumul, urmat de un Samsung Galaxy S și un HTC Desire, după voturile cititorilor, iar redactorii au fost de aceeași părere. în 2011 media preferințelor redactorilor a plasat Galaxy Nexus pe locul 1, apoi iPhone 4s și apoi Nokia N9, urmat de Galaxy S II. Observați că HTC și Samsung nu lipsesc de pe primele locuri în ultimii ani, dar și faptul că Apple a început să piardă podiumul în ultima vreme.

Tind să cred că îl va pierde și în acest an pe partea de telefoane, în vreme ce în segmentul tablete ar putea adjudeca chiar aurul și argintul cu iPad Air și iPad Mini Rețină. Singurul său rival este Nexus 7 2013, dar și LG G Pad 8.3 este o tabletă demnă de o medalie. și Samsung Galaxy Note 10.1 2014 ar putea primi o mențiune, dar e un produs încă prea tânăr.

în privința smartphone-urilor se vor duela la cuțite Samsung Galaxy S4, HTC One și Samsung Galaxy Note 3, iar personal îmi anunț deja preferința pentru acesta din urmă. Nokia ar putea să își facă o apariție surpriză pe podium cu Lumia 1020 sau Lumia 1520, iar tableta să proaspăt lansat e încă prea tânără pentru a apărea în topuri.

Nu putem uita nici de Nexus 5, telefon care a primit destul de multe aprecieri, sau LG G2 care a adus un design îndrăzneț și câteva funcții binevenite. Marele branduri învinse ale anului sunt Motorola și Sony, primul cu prea puține modele încât să conteze, practic doar unul făcându-se remarcat: Moto X. în schimb Sony a lansat un Xperia Z care nu ne-a convins (vezi review), un Xperia Z1s bine dotat și cu o cameră bună, dar care nu a avut parte de review-uri prea bune și două produse care pe hârtie sună bine, dar în realitate... nu prea (Xperia Z Ultra și Sony Xperia Tablet Z).

HTC One Max nu cred că va prinde top 10, deoarece e un device experimental care nu stie exact ce vrea, dacă mă întrebați pe mine. Procesorul e sub nivelul maxim al pieței, iar formatul butucănos nu îl ajuta cu nimic. Modele care vor fi cu siguranță menționate în top sunt și Samsung Galaxy S4 Mini, HTC One Mini, Nokia Lumia 920 și Allview X1 Soul.

O performanta foarte buna pentru iPhone 5s ar fi daca ar termina pe locul 4 sau mai sus de atat, consider eu. Review-urile nu au fost generoase cu acest handset, dar vanzarile au fost uriase, ca de obicei.

Există și modele de tablete Evolio sau Allview care ar putea face parte din top, mai degrabă pentru preț, dacă nu pentru alte aspecte. Samsung Galaxy Note 8.0 se va regăsi în câteva topuri, sunt sigur, împreună poate cu noile tablete Surface și poate și Amazon Kindle Fire HDX. E foarte greu să concurezi totuși cu iPad Air și iPad Mini Retina, care sunt exact ce își dorea publicul de la Apple: putere de procesare și design ultraslim.

și 2014 se anunță un an interesant, mai ales că există cel puțin 20-30 de smartwatch-uri în dezvoltare și la anul am putea să le dedicăm un top de sine stătător. Deocamdată aceasta e recapitularea topurilor din ultimii ani și o listă cu favoriții din acest an. Am uitat vreun model? Merită un terminal atenția noastră maximă? Zona de comentarii de mai jos și forumul vă stau la dispoziție. Care e tableta și telefonul tău preferat pe 2013?

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×