Microsoft a reușit să obțină ce a urmărit! Windows Phone va primi o aplicație YouTube oficială!

1.291 ori
<b>Microsoft a reușit să obțină ce a urmărit! Windows Phone va primi o aplicație YouTube oficială!</b>Poate suna ușor arogant titlul, însă deznodământul contrelor celor de la Google și Microsoft de pe urmă lansării de aceștia din urmă a unei aplicații YouTube (unui update de fapt), a dus la ceea ce Microsoft urmărea de mult - o aplicație...

Poate suna ușor arogant titlul, însă deznodământul contrelor celor de la Google și Microsoft de pe urmă lansării de aceștia din urmă a unei aplicații YouTube (unui update de fapt), a dus la ceea ce Microsoft urmărea de mult - o aplicație YouTube performantă pentru Windows Phone 8.

Tot tărăboiul a început în momentul când Larry Page, în cadrul unei sesiuni Q&A I/O 2013, și-a manifestat nemulțumirea cu privire la unele dintre caracteristicile aplicației YouTube prezentate cu puțin timp în urmă de Microsoft (întâmplător oare timeing-ul MS?), dând de înțeles că Google intenționează să facă pași spre a bloca accesul aplicației la API-ul YouTube. Principalul motiv al nemulțumirii l-a constituit posibilitatea utilizatorilor de a descărca clipurile YouTube pe propriul terminal.

A urmat o reacție rapidă din partea Microsoft, aceștia publicând o actualizare aplicației, astfel că funcția criticată de Google a fost exclusă.

Este evident faptul că noi am avut acces doar la duelul de la suprafață și că în interiorul celor două companii - cât și între ele, au existat discuții aprinse pe această temă în ultimele săptămâni. Ce e clar, e că Microsoft a reușit să obțină ce a urmărit, cu puține ore în urmă, au emis o declarație oficială (limb. engleză):

Microsoft and YouTube are working together to update the new YouTube for Windows Phone app to enable compliance with YouTube's API terms of service, including enabling ads, în the coming weeks [...] Microsoft will replace the existing YouTube app in Windows Phone Store with the previous version during this time.

Observăm că Google obține acordul integrării AD-urilor în viitoarea aplicație YouTube, deci nu poate fi considerată chiar parte perdantă în această afacere. Cei mai câștigați suntem noi, cei care cumpărăm telefoane ce rulează Windows Phone și bineînțeles publisherii platformei YouTube, care - probabil - vor face un ban în plus de pe urmă vizualizărilor.

Interesant de urmărit dacă Microsoft va persevera în a aplica acestă tactică și în cazul altor aplicații! Ca idee, Google oferă API pentru Google Drive, deci nu m-ar mira dacă îl vom vedea în viitor ca posibilă soluție de salvare a documentelor în cloud, integrat în Microsoft Office! Cu ce i-ar ajuta? Mulți utilizatori de Android sunt atașați serviciilor Google, iar lipsa acestora este un motiv pentru care nu migrează spre alte sisteme de operare..

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×