Netflix în România: O lună mai târziu!

Autor:  | Publicat în:  Editorial 2.278 ori
<b>Netflix în România: O lună mai târziu!</b>Pe 6 Ianuarie anul curent se lansa oficial &icirc;n Rom&acirc;nia și &icirc;n alte 130 de țări serviciul de streaming video la cerere Netflix. Prima lună de abonament a fost gratuită așa că majoritatea dintre noi ne-am făcut unul. Acesta o să...

Pe 6 Ianuarie anul curent se lansa oficial în România și în alte 130 de țări serviciul de streaming video la cerere Netflix. Prima lună de abonament a fost gratuită așa că majoritatea dintre noi ne-am făcut unul. Acesta o să expire în zilele următoare în funcție de ziua în care l-ați făcut.

Nu sunt un împătimit al serialelor sau al filmelor. Prefer să vizionez un documentar la TV de cele mai multe ori dar minim o oră pe zi mi-o petrec pe Youtube. Sunt abonat la peste 200 de canale diverse care îmi oferă toate informațiile de care am nevoie din domeniile care prezintă interes pentru mine. Cu toate acestea am instalat însă Netflix. Nu aveam nimic de pierdut și era un eveniment peste care nu puteam trece indiferent. Am totuși o atitudine conservatoare cu privire la orice lucru care îmi poate da “dependență” și consuma timpul liber într-un mod neproductiv.

Deși vorbesc în dreptul meu în acest articol, sunt sigur că sunt mulți dintre voi care nu-și vor prelungi abonamentul la Netflix și îmi împărtășesc o parte din nemulțumiri.

Prețul. Cu siguranță că un preț intre 8 și 12 Euro pe lună nu înseamnă foarte mult pentru un împătimit de seriale sau filme. Pentru un utilizator ocazional ca mine, suma de 8 Euro pe lună mi se pare puțin cam mult. Salariul mediu unui cetățean român nu se compară absolut deloc cu salariul mediu al unui cetățean al Statelor Unite ale Americii. Suma de 12 Euro o achit unui provider local pentru 120 de canale TV prin semnal digital terestru pentru 4 TV-uri și conexiune la internet de 100 MB/s.

Lipsa subtitrărilor

Lipsa subtitrărilor. Cred ca acesta este principala nemulțumire a utilizatorilor. Era de așteptat din moment ce lansarea a fost simultană în 130 de țări. Înțeleg limba Engleza suficient de bine însă timp de 2 ore mi se pare obositor să fac acest lucru mai ales că plătesc un serviciu premium. Există soluții alternative pentru subtitrare dar sunteți limitați la browserul desktop Chrome. Pentru tablete cu Android, iOS sau Smart TV-uri din cunoștințele mele nu exista soluții pentru a avea subtitrare în limba română.

Conținutul disponibil. Nefiind un împătimit al serialelor nu am remarcat lipsa unora dintre ele. Din discuțiile apărute pe forum și pe alte site-uri am înțeles însă că sunt dificultăți cu licențele de difuzare. Unele materiale video fiind licențiate cu drept unic de difuzare altor servicii de streaming sau posturi de televiziune. Conținutul disponibil diferă așadar de la o țară la alta.   

Netflix narcos

Există totuși și părți bune. Din punct de vedere tehnic, serviciul a mers ireproșabil în cazul meu. Am optat pentru abonamentul de 10 Euro pentru că nu am încă un dispozitiv cu display 4K, așadar 1080p consider că este suficient pentru mine. Materialul video se încarcă imediat și nu face buffering pe parcurs, semn că Netflix are servere și prin zona țării noastre. Aplicația nu mi-a dar erori sau închideri forțate. Împreună cu Chromecast-ul din prima generație a funcționat impecabil.

Aș privi această lansare globală a serviciului de streaming Netflix mai mult ca pe un serviciu disponibil global pentru cei care aveau deja abonament în țara lor dar în timpul călătoriilor în alte țări aceștia nu-l mai puteau accesa. Pentru un cetățean american dependent de Netflix care părăsește des țara, fapul că își poate continua vizionarea episoadelor din serialul preferat este un lucru binevenit.

O să-i mai acord o șansă Netflix-ului atunci când voi putea alege limba română pentru subtitrare și când o să dispun de un TV cu rezoluție 4K. Prețul cerut se va justifica atunci în cazul meu. Conținutul 4K este greu de găsit iar faptul că și ceilalți membri ai familiei care nu sunt cunoscători ai limbii engleze pot folosi Netflix este un avantaj.

Sunt curios dacă voi optați pentru prelungirea abonamentului sau pentru oprirea lui. Aștept părerile voastre mai jos în comentarii.

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×