Nexus a murit, trăiască Nexus; Putem trăi cu flagship-uri și fără seria Google! (Editorial)

Autor:  | Publicat în:  Editorial 1.884 ori
<b>Nexus a murit, trăiască Nexus; Putem trăi cu flagship-uri și fără seria Google! (Editorial)</b>începe să pară destul de clară direcția în care se îndreaptă Google și dacă mă întrebați pe mine, seria Nexus se afla aproape de finalul său. Dacă stăm să ne gândim puțin, ea nu a produs cine știe ce hituri. în rândurile următoare...

începe să pară destul de clară direcția în care se îndreaptă Google și dacă mă întrebați pe mine, seria Nexus se afla aproape de finalul său. Dacă stăm să ne gândim puțin, ea nu a produs cine știe ce hituri. în rândurile următoare vom afla cum va supraviețui Google fără seria să flagship de telefoane și tablete și ce ne rezervă viitorul, toate sub forma unei predicții din partea mea.

Primul telefon Nexus, HTC Google Nexus One a făcut furori la vremea apariției sale, cu un design plăcut și un software revoluționar la acea vreme. El a debutat la început de 2010, iar același an se încheia cu Nexus S, produs de Samsung de această dată. Țin minte că am testat telefonul la începutul lui 2011 și că eram fascinat de interfața sa și de evoluția lui Android în cei aproape 3 ani de viață pe care îi avea deja.

în 2011 a apărut și Galaxy Nexus, produs tot de către Samsung, dacă mă întrebați pe mine începutul sfârșitului popularității seriei Nexus. E drept că telefonul a avut aspecte pozitive și motive să îl apreciem, dar au existat și aspecte neplăcute, precum bugul inițial al volumului audio, durata de viață a bateriei sau camera dezamăgitoare. Nexus 7 în schimb a fost un produs fantastic, la urma urmei fiind desemnată și cea mai bună tableta a anului 2012 de către cititorii și redactorii Mobilissimo.ro.

Problema a venit odată cu Nexus 4, despre care am vorbit destul de critic în recenzia sa. Lipsa de slot microSD, spatele fragil din sticlă, camera dezamăgitoare, ecranul sub așteptări, toate acestea au reprezentat pași greșiți pentru LG și Google. Nexus 10 în schimb a fost un fenomen ciudat, device-ul fiind acea tabletă din umbra care nu a primit promovarea meritată și nu a reușit să iasă în fata destul și să convingă că merită cumpărată cu adevărat...

Ne-am fi așteptat să vedem un nou device Nexus la I/O în luna mai, dar nici urmă și se zvonește că vom vedea în această lună un Nexus 7 2. De la el mă aștept numai la lucruri bune, dar pentru mine seria Nexus se apropie de final, cel puțin la nivel de concept. Deja avem acele Google Edition și un Moto X Phone în pregătire, iar Google și-ar canibaliza aceste produse cu un smartphone Nexus în acest an.

Aproape că uitasem că a existat și Nexus Q în planurile Google din 2012, un eșec rasunator ce nici macar nu a ajuns in magazine. Spun că seria Nexus se îndreaptă spre final, deoarece 2012 a marcat 3 produse din această linie care nu au obținut rezultatele scontate de vanzari și nici aprecierea publicului și reviewerilor. Viitorul este rezervat Edițiilor Google și eventual câte unui X Phone produs de Motorola, sau cine știe, poate alți parteneri.

Motivele pentru achizita unui Nexus erau clare până acum: primeai actualizările mai rapid, aveai parte de experiența stock, beneficiai de funcții și servicii Google în premieră, device-ul avea un preț rezonabil și designul era unul de ultima ora. Poate că HTC ar mai trebui să primească o șansă de a dezvolta un Nexus, sau poate Sony... dar sincer să fiu următorul Nexus pe care îl vreau de la Google este perechea sa de ochelari.

Nexus înseamnă revoluție, înseamnă inovație, înseamnă diferit de tot ce știam până acum. Key Lime Pie ne va spune dacă mai există viitor pentru această serie, dar deocamdată Google Edition pare soluția momentului. Credeți într-o piață fără modele Nexus? A fost păguboasa strategia Google a miza inițial doar pe canalele proprii de vânzare și abia apoi pe retaileri și operatori? Eu cred că răspunsul la ambele întrebări este "da". Voi?

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×