Nokia, sfârșit și de la capăt!

2.186 ori
<b>Nokia, sfârșit și de la capăt!</b>Există un nou început! Nokia pășește pe un drum bătătorit de Huawei, drum ce a dus la succesul chinezilor în domeniul smartphones actual. Despre Huawei - personal - am auzit prima oară în 2007, când la sfârșit de decembrie, RCS&RDS intra pe...

Există un nou Început!Nokia pășește pe un drum bătătorit de Huawei, drum ce a dus la succesul chinezilor În domeniul smartphones actual. Despre Huawei - personal - am auzit prima oară În 2007, când la sfârșit de decembrie, RCS&RDS intra pe segmentul "Operator Telefonie Mobilă" și lansa Huawei U120 În România. Acest handset 3G modest, venea gratuit cu abonament și m-a făcut să trag de umeri la momentul respectiv! 
Â

A urmat o scurtă sesiune de informare din surse specifice de pe internet, dându-mi seama că acest "no name" este de fapt un NUME În domeniul echipamentelor de telecomunicații (shame on me)! Huawei urma să aibă vânzări de 17,7 miliarde de dolari În anul 2008!

În 2009 chinezii anunțau primul lor smartphone cu sistem de operare Android , modelul Huawei U8220, ca pentru 2013 să ajungă a produce high-end-uri recunoscute mondial - gen Huawei Ascend P 6. Nu intru și În alte detalii cum ar fi procesorul K3V2 produs pentru terminalele proprii, la urma urmei dacă citim titlul, acest articol se dorește a fi despre Nokia!

De ce am făcut totuși această introducere lungă În care foarte pe scurt am tapetat ultimi 6 ani ai celor de la Huawei? Simplu! Pentru că finlandezii odată cu surprinzătoarea achiziție a participațiunii celor de la Siemens - din consorțiul Nokia Siemens Network (2,2 miliarde $) și vânzarea segmentului telefonie mobilă către Microsoft (7,2 miliarde $), indică o reorientare spre "rădăcini". Spre a-mi confirma parcă teoria, circulă informații cum că Nokia doresc să cumpere rivalul francez Alcatel-Lucent - evaluat la 2 miliarde $!

Când vorbesc despre "rădăcini", nu mă gândesc la Începuturile Nokia, ci la parcursul celor de la Huawei. Practic Nokia urmează rețeta chinezilor punând accent pe echipamentele de telecomunicații (În primă fază) și văd ca posibilă o reÎntoarcere a finlandezilor În viitorul nu foarte Îndepărtat (5 - 6 ani), În domeniul care i-a consacrat. Dacă luăm În calcul faptul că Microsoft are licență de folosire a numelui Nokia pentru ale sale telefoane pentru 10 ani, iar acest lucru ne duce cu gândul la imposibilitatea Nokia de a vinde telefoane proprii, am curajul să o spun că văd mai probabilă o reÎntoarcere a diviziei mobile Nokia sub tutela finlandezilor În câțiva ani, decât un succes al terminalelor construite de Microsoft!

Nokia va deveni al doilea cel mai important jucător (după Huawei) din domeniul echipamentelor de telecomunicații la nivel mondial, bineÎnțeles după cumpărarea Alcatel-Lucent, deci va fi o luptă În doi, unde e mult mai probabil să reușească, decât Într-o competiție suprapopulată cum e cea din domeniul din care tocmai și-a anunțat exit-ul!

Închipuiți-vă acest scenariu: Nokia Își cumpără Înapoi segmentul de telefonie mobilă de la Microsoft peste 5 - 6 ani, timp În care În secret au tot timpul să dezvolte (fără presiune) un smartphone Android cu tehnologii ultra inovatoare. Vă dați seama ce vânzări va avea acest device?

Material Video Promovat:

Teste acoperire și viteză 5G în București prin Speedtest Ookla, în rețeaua Orange

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×