Top 5 smartphone-uri pe care le așteptăm cu nerăbdare În 2013 (Editorial)

Autor:  | Publicat în:  Editorial 2.331 ori
<b>Top 5 smartphone-uri pe care le așteptăm cu nerăbdare În 2013 (Editorial)</b>Luna iunie a marcat o serie de lansări importante pe zona IT și telecom, inclusiv debutul lui iOS 7 și un eveniment Samsung plin de device-uri noi. Totuși suntem de abia la jumătatea anului și mai avem cam 5 luni și o săptămână de lansări la...

Luna iunie a marcat o serie de lansări importante pe zona IT și telecom, inclusiv debutul lui iOS 7 și un eveniment Samsung plin de device-uri noi. Totuși suntem de abia la jumătatea anului și mai avem cam 5 luni și o săptămână de lansări la dispoziție. Lunile iulie și august vor fi unele de acalmie, din câte știu, evident în afară de 2-3 evenimente luna viitoare. Hai să vedem totuși care sunt cele mai interesante terminale ale anului, nelansate încă.

5) Nokia EOS Et alii

Pe 11 iulie Nokia are un mare eveniment programat, cel mai probabil unul menit să ne prezinte noul cameraphone Nokia EOS. Am plasat pe acest loc Nokia EOS și alte modele, deoarece am senzația că până la final de an vom mai vedea un super smartphone, eventual unul quad core cu ecran Full HD. Nokia EOS ar putea fi mai degrabă un phablet, având în vedere recentele scăpări de imagini, în care e comparat cu Nokia Lumia 920. Acest model ar putea avea o cameră de 41 megapixeli (confirmată de altfel de invitația Nokia), va rula Windows Phone 8 (sau poate chiar WP 8.1) și va dispune probabil de un CPU dual core Snapdragon și 1 GB RAM. Telefonul va sosi cu o carcasă metalică, conform zvonurilor, dar nici policarbonatul nu e exclus. Cu puțină răbdare ajungem imediat pe 11 iulie și aflăm detalii despre EOS... și viitorul Nokia.

4) iPhone 5S

Apple iPhone 5S

Am plasat atât de jos în top acest model, deoarece în mare el este un iPhone 5 cu câteva mici upgrade-uri. Pare tot mai clar faptul că vom avea parte de o lansare la toamnă, undeva în octombrie probabil. Acest device va sosi cu iOS 7, bliț dual LED, aceeași diagonală și rezoluție și probabil un senzor de cameră cu rezoluție mai mare. Mă aștept și la o nouă generație de CPU, eventual un senzor pentru amprentă și posibil și un design mai subțire și greutate mai scăzută. Nu sunt foarte sigur legat de acel iPhone de buget, dar se tot insista cu zvonuri de acest gen, deci probabil că va sosi și o astfel de versiune.

3) Motorola X Phone

Motorola X Phone

Din toate aceste 5 modele, Motorola X Phone e cel mai mare mister, mai ales prin prisma unor zvonuri care se contrazic. Inițial aflăm că terminalul va fi unul cu dotări midrange, dar va ieși în evidență prin software revoluționar, senzori de nouă generație, rezistenta deosebită la apă și șocuri și o super baterie de 4000 mAh. Apoi au apărut speculațiile despre un ecran edge to edge, buton touch în zona din spate și procesor Snapdragon 800. Acum am revenit la un procesor dual core, dotări modeste și unicitate prin design, baterie și software. Bănuiesc că până la urmă vom avea un midrange cu funcții speciale, eventual Google va incorpora și Nexusul în acest proiect.

2) Nexus 5

Google Nexus 5

Dacă X Phone nu e Nexus, atunci Nexus 5 va fi un telefon cu atât mai interesant. De vreme ce Android 4.3 are toate șansele să debuteze pe Nexus 7 2 în luna iulie, atunci un Nexus 5 s-ar potrivi că o mănușă pentru lansarea lui Android 5.0, cândva la final de toamnă sau la iarnă. Rămâne de văzut ce procesor va adopta terminalul, deși un Snapdragon 800 ar fi de preferat, dacă Intel nu își continuă ascensiunea până atunci cu seria sa de chipseturi Atom pentru telefoane. Nici Tegra 4 nu ar fi o alegere rea, deși nu știu cât de eficient e acest CPU la consum. Sper cu adevărat că LG și Google au tras învățăminte din ceea ce multă lume a numit un eșec: Nexus 4. și mai sper că nu LG a fost aleasă pentru această inițiativă. Poate Sony? Poate Samsung iar? Sau poate HTC?

1) Samsung Galaxy Note III

Samsung Galaxy Note III

Din tot acest top doar pentru Note III și iPhone 5S pot garanta milioane de unități vândute. Samsung Galaxy Note III are dată de lansare mai sigură decât specificațiile, urmând să debuteze la IFA 2013, în Berlin, în luna septembrie. Acesta va fi un phablet cu stylus S Pen, ecran Super AMOLED Full HD de 5.99 inch și procesor Exynos 5 Octa, sau Snapdragon 800 dacă ne luăm după noi benchmark-uri. Terminalul va avea aceeași cameră de 13 MP de pe Galaxy S4 și va adopta un design similar cu S4, dar în varianta mai mare. Toate funcțiile software și aplicațiile speciale (S Health, S Translate etc) vor fi la posturi și mă aștept la un nou multitasking și noi aplicații speciale pentru S Pen. IFA 2013 va fi un hit că audiența!

Ar merita să fie pe listă și LG Optimus G2, în ideea unui design original edge to edge despre care am auzit vorbindu-se, dar detaliile sunt foarte puține la ora actuală și lansarea ar putea veni în orice zi, chiar și mâine. Aveți vreo certitudine de achiziție din această listă? Sau vreun model care credeți că vă va dezamăgi? Pentru asta aveți secțiunea Comentarii de la mai jos și Forumul.

⚡ Cum poți beneficia de reduceri de până la 300 euro pentru device-uri dacă alegi pachetul de servicii Orange Love. Află de aici!
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×