Zarurile au fost aruncate: ce ne va aduce MWC 2013 și mai important, ce nu ne va aduce MWC 2013! (Editorial)

Autor:  | Publicat în:  Editorial 1.352 ori
<b>Zarurile au fost aruncate: ce ne va aduce MWC 2013 și mai important, ce nu ne va aduce MWC 2013! (Editorial)</b>Haideți să vă spun eu cum stau lucrurile în 2013! în primul rând, situația e tare monotonă, iar noul standard pe zona smartphone e următorul: toate noile telefoane sunt trase la xerox la capitolul specificații. Toate au 2 GB RAM, toate au...

Haideți să vă spun eu cum stau lucrurile în 2013! în primul rând, situația e tare monotonă, iar noul standard pe zona smartphone e următorul: toate noile telefoane sunt trase la xerox la capitolul specificații. Toate au 2 GB RAM, toate au același procesor quad core Snapdragon S4 Pro, eventual câte un Snapdragon S600, toate au fie 4.7, fie 5 inch în diagonală și rezoluții Full HD. Există și modele de 5.5 inch, dar ele intră în zona phableturilor. și totuși, cum se diferențiază noile terminale?

Toate modelele noi vor avea 16, 32 sau 64 GB spațiu de stocare, majoritatea vor avea sloturi microSD, mai toate vor fi dotate cu LTE și toate cu NFC. Evident, discutăm despre flagship-uri aici. HTC One/M7, LG Optimus G, poate chiar și Galaxy S IV se potrivesc acestei descrieri, cu diferența că noul Galaxy S va avea un CPU Exynos și nu Qualcomm. Despre MWC 2013 am mai avut un editorial, unul plin de supoziții și speculații, dar acum la doar câteva zile distanță față de eveniment, avem o privire de ansamblu asupra situației.

Pot spune cu mâna pe inimă că mi-am dat seama de cum va arăta 60% din peisajul telecom al primei jumătăți a anului. Atenție, urmează speculații care vor pune unele branduri pe care le iubiți într-o lumină proastă, deci grijă mare la comentarii! în primul rând, nu se va face primăvara doar cu un Sony Xperia Z, mai ales că văd tot mai multe review-uri care îi critică fie camera, fie ecranul. Apoi tare îmi e teamă că tableta Sony Xperia Z va avea soarat lui Xperia Tablet S și va îngropată în anonimat.

Sony pare a se concentra mai degrabă pe PlayStation 4 prezentat pe 20 februarie și dacă e să vedem noi, fie vom fi surprinși de un phablet de 6.1 inch, fie de 2-3 noi Xperia-uri midrange. La Sony nu poate apărea nimic imprevizibil, zic eu. HTC se va comporta fix ca anul trecut. One X a fost iubit de mulți, dar și hulti de destul de mulți. Ca orice terminal care reprezintă o nouă eră, el va avea avantaje și probleme. Presimt deja că bateria îi va nemulțumi pe mulți, în vreme ce marketing-ul excesiv ne va face să ne așteptăm la performanțe de DSLR de la HTC M7/One și camera sa.

Sincer să fiu, nu mai cred în HTC, deoarece au mereu potențialul să livreze, dar se cramponează de un singur model flagship, pe care nu îl actualizează la timp și care apare mereu plin de buguri și probleme. Pentru cei care lauda HTC și se bat cu pumnul în piept legat de HTC One X, aștept cifrele de vânzări pentru acest model sau pentru One X+. Nu vi se pare și vouă bizar că avem toate datele financiare ale HTC și nu avem aceste vânzări? Oate pentru că sunt mult sub cele Samsung?

Deși am criticat LG Nexus 4, începe să îmi surâdă tot mai mult conceptul lui LG Optimus G Pro, acel phablet cu procesor Snapdragon S600, 2 GB RAM și rezoluție Full HD. Nu avem nimic personal cu LG și personal am apreciat mult designul și ideea din spatele lui LG Prada Phone 3.0 și LG Optimus 4X HD. Huawei va încerca să dea lovitura în Europa și în State, mizând pe faptul că are prima conferință la MWC 2013 și va încerca să ia fata altor branduri. Vor reuși? Eu nu am încredere într-un procesor în house K3V2/K3V3 de la Huawei. Punct! Au apărut deja benchmark-uri online care îmi dau dreptate. De ce să produci propriul procesor când poți cumpăra un Qualcomm bun, ieftin și eficient?

Ascend P2, P2 S și W2 sună bine în teorie, dar când o să le văd având lag pe masa de teste o să mă ia o mare lehamite de Huawei. Sper să mă înșel... Samsung va inova, de la ai mă aștept să mă surprindă cu ceva și chiar dacă Galaxy S IV e aproape în totalitate cunoscut că dotări, sunt sigur că va fi... "ceva" care ne va lua ochii. Fie o super baterie, fie un ecran nemaivăzut, fie noi gesturi de control, sau măcar cea mai bună cameră de pe Android și am fi încântați. Apoi, Sammy trebuie să se miște mai bine cu dezvoltarea lui TouchWiz, deoarece HTC Sense 5.0 arată periculos de bine...

Nu știu dacă v-am spus, dar designul lui Nexus 10 nu îmi place deloc și văd că s-a păstrat și la Galaxy Note 8.0. E drept că ambele au marele avantaj al prețului și dotărilor high end, dar unii chiar se uită la estetică... și mă număr printre ei. Legat de Nokia pot spune că am încredere în viitorul lor, deoarece au mereu tehnologii excelente de cameră asigurate și dacă mai umbla puțin la grosime și greutate, ne pot oferi un device Windows Phone genial. Despre tableta Lumia pot spune doar că sunt extrem de curios să o văd și să îmi dau seama cărui segment îi aparține... tableta Win RT ieftină? Model Intel cu Win 8 high end? Undeva la mijloc? Vom vedea!

Apoi vine ASUS cu o abordare interesantă și vizionara: multe tablete Android ieftine, cu procesoare diferite față ce știm de obicei și probabil și un model high end pregătit să ne amintească de Infinity Pad și să îl urmeze. Nu e exclus nici un smartphone de sine stătător. în concluzie pot spune că MWC 2013 nu va aduce nici o surpriză, poate în afară de tablea Nokia Lumia, dar nici aceea nu e sigură... Sunteți gata de o ușoară dezamăgire sau aveți ami multă încredere decât mine în marii producători?

⚡ Poți obține extra 20 euro pentru accesorii, cumpărând telefonul OnePlus 6T folosind acest link.
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×