CES 2016: MediaTek anunţă 3 noi procesoare pentru smartwatch-uri, terminale Internet of Things şi Home entertainment

504 ori
<b>CES 2016: MediaTek anunţă 3 noi procesoare pentru smartwatch-uri, terminale Internet of Things şi Home entertainment</b>MediaTek a avut la r&acirc;ndul său un anunţ de făcut la CES 2016, prezent&acirc;nd 3 noi chipseturi, destinate nu telefoanelor şi tabletelor ci altor device-uri tot mai populare &icirc;n ultimii ani. E vorba despre purtabile, despre aparatele din...

MediaTek a avut la rândul său un anunţ de făcut la CES 2016, prezentând 3 noi chipseturi, destinate nu telefoanelor şi tabletelor ci altor device-uri tot mai populare în ultimii ani. E vorba despre purtabile, despre aparatele din cadrul sistemelor Internet of Things şi home entertainment.

MediaTek MT2523G e primul pe listă, acest CPU urmând a debuta în curând pe smartwatchuri şi alte purtabile. Ei vine cu suport pentru GPS şi Bluetooth, dar şi pentru ecrane cu rezoluţie destul de înaltă. Bazat pe core-uri Cortex M4, acest SoC are un consum economic, ce îi permite să funcţioneze o săptămână cu o singură încărcare.

El va ajunge la producători în prima jumătate a anului. Următorul model nou e MediaTek MT8581, folosit pe sisteme home entertainment şi venind cu suport pentru playback Blu-ray, DVD şi CD. Utilizatorii vor putea face upscaling până la 4K de pe DVD-uri, dar şi face downscaling. Chipsetul vine cu suport pentru decodare HEVC, H.264 şi VP9 4K 60p pentru conţinuturi 4K şi suport MPEG-2, VP8 şi VC-1 2K60 pentru conţinuturi 1080p.

MediaTek MT7697 e un alt CPU nou, care se axează pe consum redus şi conectivitate Bluetooth LE şi WiFi. Specificaţiile la nivel de gadgeturi IoT nu sunt cunoscute încă. MediaTek a prezis şi că va ajunge la 10 de miliarde de procesoare livrate pentru terminalele mobile până în anul 2020.

⚡ Poți obține un voucher de 10 euro când cumperi un telefon OnePlus, bani ce pot fi cheltuiți pe accesorii dacă inițiezi comanda folosind acest link.

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×