CES 2016: MediaTek anunţă 3 noi procesoare pentru smartwatch-uri, terminale Internet of Things şi Home entertainment

Autor:  | Publicat în:  MediaTek 454 ori
<b>CES 2016: MediaTek anunţă 3 noi procesoare pentru smartwatch-uri, terminale Internet of Things şi Home entertainment</b>MediaTek a avut la r&acirc;ndul său un anunţ de făcut la CES 2016, prezent&acirc;nd 3 noi chipseturi, destinate nu telefoanelor şi tabletelor ci altor device-uri tot mai populare &icirc;n ultimii ani. E vorba despre purtabile, despre aparatele din...

MediaTek a avut la rândul său un anunţ de făcut la CES 2016, prezentând 3 noi chipseturi, destinate nu telefoanelor şi tabletelor ci altor device-uri tot mai populare în ultimii ani. E vorba despre purtabile, despre aparatele din cadrul sistemelor Internet of Things şi home entertainment.

MediaTek MT2523G e primul pe listă, acest CPU urmând a debuta în curând pe smartwatchuri şi alte purtabile. Ei vine cu suport pentru GPS şi Bluetooth, dar şi pentru ecrane cu rezoluţie destul de înaltă. Bazat pe core-uri Cortex M4, acest SoC are un consum economic, ce îi permite să funcţioneze o săptămână cu o singură încărcare.

El va ajunge la producători în prima jumătate a anului. Următorul model nou e MediaTek MT8581, folosit pe sisteme home entertainment şi venind cu suport pentru playback Blu-ray, DVD şi CD. Utilizatorii vor putea face upscaling până la 4K de pe DVD-uri, dar şi face downscaling. Chipsetul vine cu suport pentru decodare HEVC, H.264 şi VP9 4K 60p pentru conţinuturi 4K şi suport MPEG-2, VP8 şi VC-1 2K60 pentru conţinuturi 1080p.

MediaTek MT7697 e un alt CPU nou, care se axează pe consum redus şi conectivitate Bluetooth LE şi WiFi. Specificaţiile la nivel de gadgeturi IoT nu sunt cunoscute încă. MediaTek a prezis şi că va ajunge la 10 de miliarde de procesoare livrate pentru terminalele mobile până în anul 2020.

⚡ Poți obține extra 20 euro pentru accesorii, cumpărând telefonul OnePlus 6T folosind acest link.
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×