IDC prezice creşteri însemnate pentru livrările de smartwatch-uri, în frunte cu Apple Watch

Autor:  | Publicat în:  Purtabile 600 ori
<b>IDC prezice creşteri însemnate pentru livrările de smartwatch-uri, în frunte cu Apple Watch</b>Firma de studii de piaţă IDC a realizat predicţii cu privire la viitorul segmentului smartwatch, ele sun&acirc;nd excelent pentru Apple cel puţin. Se pare că Apple Watch va răm&acirc;ne liderul acestei zone &icirc;n următorii ani. &nbsp; IDC...

Firma de studii de piaţă IDC a realizat predicţii cu privire la viitorul segmentului smartwatch, ele sunând excelent pentru Apple cel puţin. Se pare că Apple Watch va rămâne liderul acestei zone în următorii ani.

IDC considera că 2015 se va încheia cu 13 milioane de unităţi Apple Watch livrate, ceea ce ar însemna o cotă de 61.3% din piaţa globală smartwatch. Android Wear se va afla pe 2, la o distanţă uriaşă, cu 3.2 milioane de unităţi şi o cotă de 15.2%. Pebble va avea 1.8 milioane de unităţi, depăşind modelele cu Tizen de la Samsung, ce vor ajunge la 1.7 milioane.

IDC prezice creşteri însemnate pentru livrările de smartwatchuri, în frunte cu Apple Watch

Acelaşi studiu scoate în evidenţă faptul că numărul mare de fani Apple şi cantitatea mare de aplicaţii sunt principalele motive pentru care Apple Watch e peste rivali ca vânzări. IDC prezice că între 2015 şi 2019, watchOS va creşte cu o rată de 36.5%, terminând teoretic anul 2019 cu o cotă globală de 51.5%. Până atunci Apple va ajunge să livreze 45.2 milioane de ceasuri pe an.

Şi Android Wear îşi va creşte cota, pe măsură ce tot mai mulţi producători de ceasuri tradiţionale colaborează cu Google. Se va ajunge la 34.3 milioane de unităţi smartwatch livrate în 2019 cu Android Wear, pentru o cotă de 38.8% pe piaţa smartwatch. Tizen va trece peste Pebble în următorii 5 ani, ajungând la 2.5 milioane modele smartwatch în 2019.

Pe viitor ceasurile se vor diversifica şi vor evolua, oferind conectivitate celulară, noi senzori legaţi de sănătate şi o mulţime de aplicaţii utile, indica acelasi studiu.

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×