Adio roaming începând de azi! Europenii nu mai plătesc extra pentru telefonie şi Internet mobil în timpul călătoriilor

3.414 ori
<b>Adio roaming începând de azi! Europenii nu mai plătesc extra pentru telefonie şi Internet mobil în timpul călătoriilor</b>Azi e ziua cea mare, ziua de 15 iunie când dispare roaming-ul aşa cum îl cunoşteam până acum la nivel european. Astfel, taxele de roaming vor fi eliminate, ceea ce înseamnă că veţi putea telefona, trimite mesaje şi folosi date pe mobil la aceleaşi tarife

Azi e ziua cea mare, ziua de 15 iunie când dispare roaming-ul aşa cum îl cunoşteam până acum la nivel european. Astfel, taxele de roaming vor fi eliminate, ceea ce înseamnă că veţi putea telefona, trimite mesaje şi folosi date pe mobil la aceleaşi tarife ca în România.

Conceptul se numeşte "roam like at home", dar nu e chiar atât de simplu pe cât pare. Cine călătoreşte în ţările din UE şi din Spaţiul Economic European (SEE) va fi taxat ca în România la convorbiri, mesaje şi trafic de date, DAR... e un DAR aici. Există şi menţiunea unei "limite de utilizări rezonabile", susţinută de operatori pentru a evita abuzul de serviciile lor.

Adio roaming începând de azi! Europenii nu mai plătesc extra pentru telefonie şi Internet mobil în timpul călătoriilor

Operatorii pot percepe suprataxe după ce consideră că abonatul/ clientul a depăşit limita rezonabilă. Furnizorii au obligaţia de a pune la dispoziţie un plafon implicit în valoare de 50 de euro fără TVA, pe care consumul de date în roaming să nu-l depăşească fără a îţi da acordul expres. Alte plafoane pot fi aplicate şi trebuie să primiti notificări cu privire la aceste proceduri.

Cât despre suprataxe, ele nu pot depăşi 0.032 euro pe minut fără TVA pentru apel efectuat, 0.0108 euro pe minut (fără TVA) pentru apel primit şi 0.01 euro per SMS trimis. La date, suprataxele arată astfel:

  • 0,0077 Euro/MB – în perioada 15 iunie – 31 decembrie 2017;
  • 0,006 Euro/MB – în perioada 1 ianuarie – 31 decembrie 2018;
  • 0,0045 Euro/MB – în perioada 1 ianuarie – 31 decembrie 2019;
  • 0,0035 Euro/MB – în perioada 1 ianuarie – 31 decembrie 2020;
  • 0,003 Euro/MB – în perioada 1 ianuarie – 31 decembrie 2021;
  • 0,0025 Euro/MB – începând cu data de 1 ianuarie 2022

Cetăţenii UE pot cumpăra orice cartela SIM în orice stat membru UE pentru a naviga pe Internet sau a efectua apeluri la tarife locale sau în roaming.

Material Video Promovat:

Samsung Galaxy Active 2 LTE Unboxing și Setup, plus activare Orange Number Share

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×