[UPDATE - Vânzarea UPC România către Vodafone e confirmată] - Alo! UPC? - Bună, sunt Andreea, ghidul tău Vodafone

13.847 ori
<b>[UPDATE - Vânzarea UPC România către Vodafone e confirmată] - Alo! UPC? - Bună, sunt Andreea, ghidul tău Vodafone</b>După ani buni de discuții iată că operatorul Vodafone a ajuns în sfârșit la un acord cu Liberty Global pentru preluarea activelor europene de cablu, mai precis a celor din Germania și din Europa de Est. Afacerea include și achiziția UPC România

[UPDATE 09.05.2018] - Grupul Liberty Global vinde activele sale din Germania și Europa de Est către Vodafone, iar tranzacția include și UPC România. Informația vine prin Wall Street Jurnal și aflăm că s-a ajuns la suma de 23 miliarde de dolari SUA. Un comunicat de presă pe tema tranzacției a fost emis de către Vodafone România și poate fi citit aici.

Vodafone a făcut mutarea pe care o aşteptăm şi bănuiam cu toţii: preluarea reţelelor Liberty Global, cel puţin a celor din Germania şi Europa de Est. Printre acestea se numără şi UPC România, iar despre tranzacţie am tot scris pe parcursul ultimilor 2-3 ani.

Suma vehiculată este de 20 de miliarde de euro, iar tranzacţia va fi anunţată săptămâna viitoare. Informaţia este confirmată de Reuters, iar prin aceasta mutare Vodafone ia pozitie pe piaţa de streaming, servicii TV şi Internet broadband fix. Discuţiile între Liberty şi Vodafone deveneau serioase încă de luna trecută, cu potenţial de finalizare. Vodafone este al doilea cel mai mare operator de telefonie mobilă din lume, dar în zona TV/Internet fix nu prea operează.

Pe de altă parte firme precum Orange spre exemplu au făcut mutări, iar Orange TV chiar a prins, inclusiv în România. Vodafone va prelua operaţiunile Liberty Global în ţări ca Germania, Ungaria, Cehia, dar şi România, la noi sub forma UPC România. Primele semne în această direcţie apăreau în 2016, când Vodafone şi Liberty Global fuzionau în Olanda, pentru a concura cu firma locală KPN.

Liberty este o firmă americană, care îşi va anunţa rezultatele financiare pe primul trimestru pe 9 mai. Vodafone are raportul trimestrial, dar şi anual pe 15 mai, deci probabil vom avea detalii până atunci. Deutsche Telekom face presiuni pentru blocarea acestui deal, folosindu-se de lobby-iști din Germania, afirmând că se va crea astfel un monopol în zona cablu TV în această ţară.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×