Vodafone şi Liberty Global, deţinătorul UPC, se află iar în discuţii

955 ori
<b>Vodafone şi Liberty Global, deţinătorul UPC, se află iar în discuţii</b>Vodafone şi Liberty Global, deţinătorul UPC s-au aflat &icirc;n discuţii&nbsp;anul trecut pentru o preluare, dar la un moment dat totul s-a anulat, &icirc;n ciuda deschiderii CEO-ului Liberty. Saga a mai continuat cu o serie de zvonuri, care s-au...

Vodafone şi Liberty Global, deţinătorul UPCs-au aflat în discuţii anul trecut pentru o preluare, dar la un moment dat totul s-a anulat, în ciuda deschiderii CEO-ului Liberty. Saga a mai continuat cu o serie de zvonuri, care s-au stins de luni bune. Ei bine, azi ele revin în actualitate.

Astfel, Vodafone şi americanii de la Liberty discută din nou cu privire la preluarea bunurilor Liberty din Europa de către gigantul roşu. Bloomberg citează persoane apropiate de discuţii, deci tindem să le dăm crezare. Se discută deocamdată despre schimburi operaţionale şi investiţii în tandem în câteva ţări europene.

Deocamdată se discută despre Olanda, Marea Britanie şi Germania. În Olanda Liberty deţine Ziggo, cel mai mare operator de cablu local, în vreme ce Vodafone deţine una dintre licenţele locale. În Germania Vodafone operează cea mai mare reţea de cablu din ţară, Kabel Deutschland, iar Liberty pe a doua cea mă mare, Unitymedia.

Evident, autorităţile de reglementare vor analiza dacă aceasta preluare/cooperare încalca bunele practici concurenţiale.

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×