Apple cumpără o firmă axată pe AI, camere de securitate şi soluţii smart home, numită Silk Labs

622 ori
<b>Apple cumpără o firmă axată pe AI, camere de securitate şi soluţii smart home, numită Silk Labs</b>Aflăm astăzi faptul că gigantul din Cupertino, acela fiind Apple și-a adăugat în portofoliu o nouă achiziție. Este vorba despre compania Silk Labs specializată pe AI, camere video de securitate, dar și pe soluții din segmentul smart home

Apple a ieşit din nou la shopping, de această dată ţintind un startup bazat pe AI şi soluţii smart home. Numele său este SilkLabs şi avem de-a face aici cu o tranzacţie încheiată fără mare tam-tam pe parcursul acestui an.

Silk Labs

Apple vrea o cotă mai mare în zona smart home şi de aceea are nevoie de întăriri. Nu ştim încă sume, dar sursele afirmă că a fost o cheltuială mică pentru Apple. Asta pentru Silk e totuşi un startup, care are doar o duzină de angajaţi. Estimările pieţei vorbesc despre o finanţare de 4 milioane de dolari asigurată de Silk în ultima vreme. Compania se află în California şi a fost fondată de 3 ingineri care au lucrat la Firefox OS, sistemul de operare pentru mobile al celor de la Mozilla.

Silk Labs pornea la drum în 2015 şi devenea populară în 2016, prin promisiunea de a construi un OS pe bază de AI, ideal pentru orice hardware conectat la Internet. În acest articol vedeţi şi o imagine cu o cameră de securitate cu rol de hub pentru casa inteligentă şi provenit de la aceeaşi firmă. Din păcate acel gadget, Silk Sense a fost un eşec pe Kickstarter, nereuşind să strângă finanţare destulă.

Era capabil să recunoască utilizatori şi să ajusteze setări în funcţie de preferinţele partajate de ei. Gadgetul era anulat în iunie 2016, iar platforma sa devenea open source, deschisă spre telefoane şi alte terminale. Tehnologia firmei este capabilă să detecteze feţele oamenilor, obiecte şi semnale audio. Apple ar putea intra pe piaţa camerelor de securitate şi a hub-urilor smart home, sau măcar să ofere o platformă software pentru ele.

Material Video Promovat:

Samsung Galaxy Active 2 LTE Unboxing și Setup, plus activare Orange Number Share

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×