Apple nu poate ajuta un judecător american să acceseze datele de pe un iPhone, ele fiind prea bine securizate

887 ori
<b>Apple nu poate ajuta un judecător american să acceseze datele de pe un iPhone, ele fiind prea bine securizate</b>Un judecător american a solicitat ajutorul celor de la Apple pentru a debloca un iPhone şi a accesa informaţiile de pe acesta, pentru a rezolva un caz. Apple ar fi declarat că e imposibil să deblocheze modele iPhone, cel puţin &icirc;n cazul celor...

Un judecător american a solicitat ajutorul celor de la Apple pentru a debloca un iPhone şi a accesa informaţiile de pe acesta, pentru a rezolva un caz. Apple ar fi declarat că e imposibil să deblocheze modele iPhone, cel puţin în cazul celor cu cele mai noi iOS-uri la bord.

Totuşi firmă din Cupertino are expertiza pentru a debloca modelele mai vechi, drept consolare pentru autorităţi. Poziţia Apple a fost relatată la nivel oficial, practic magistratul federal lovindu-se de refuzul companiei de a ajuta autorităţile. Apple a declarat că 90% dintre terminalele sale rulează iOS 8 sau versiuni ulterioare, ceea ce înseamnă că ar fi imposibil de accesat datele de pe ele, din cauza criptării prea bune.

Aceste modele împiedică o terţă parte să acceseze datele de pe handset, dacă nu are parola. Nici măcar Apple nu poate trece de acest obstacol, aparent. Ultra securizarea a venit în 2014, pe fondul scandalurilor legate de spionajul NSA asupra cetăţenilor americani şi europeni, după dezvăluirile lui Edward Snowden. Avocaţii Apple afirma că dacă aceasta companie ar fi forţată să extragă datele de pe terminal, atunci ar pierde încrederea clienţilor.

E bizar că Apple afirmă că nu poate face ceva ce sunt sigur că nişte hackeri abili pot face în câteva zeci de minute.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×