Aşa ar putea arăta Surface Phone sau Galaxy X; Iată un prototip Intel de terminal dual display cu balama pliabilă

869 ori
<b>Aşa ar putea arăta Surface Phone sau Galaxy X; Iată un prototip Intel de terminal dual display cu balama pliabilă</b>În cadrul unui eveniment recent organizat de către Intel, câțiva jurnaliști ce au vizitat birourile companiei au descoperit și un prototip interesant. Este vorba despre un laptop cu display dual care la prima vedere ne amintește de nimeni altul

Atunci când am văzut brevetele pentru Microsoft Surface Phone inspirate de proiectul Courier îmi imaginam un terminal care arată ca un caiet sau o revistă, în miniatură. Ceva de gen a prezentat şi Intel recent, sub formă de prototip şi îl vedeţi mai jos.

Prototip Intel

La prima vedere ai zice că este un Lenovo Yoga Book nou şi mai mic, mai compact. Sau arată ca două modele Nexus 7 puse serios la slăbit şi alipite printr-o balama de tip "agendă" combinată cu tehnologia lui Surface Book de balama revoluționară. Intel a realizat un tur al birourilor sale recent, în cadrul căruia jurnaliştii au putut vedea două versiuni de terminale pliabile cu ecrane duale.

Prototip Intel

Primul este un design care implică un display normal de tabletă, lângă care se află un ecran Electronic Paper. Acesta ar fi ideal pentru luat notiţe, iar EPD-ul (Electronic Paper Display) ar consuma mult mai puţină energie. Al doilea concept arată ca un mini laptop cu două ecrane, unul cu rol de tastatură, adică în gen Lenovo Yoga Book. Poate aminti şi de recent lansatul ASUS Precog, doar că acela era mult mai mare.

Faptul că Intel se mobilizează astfel arată că nu vrea să piardă trenul şi să se trezească că Surface Phone şi Galaxy X au ambele procesoare ARM, ceea ce probabil se va şi întâmpla, dacă e să fim realişti. Noile designuri poartă numele de cod Tiger Rapids, au porturi USB Type-C, sunt foarte subţiri şi ating 13 sau 15 ore de autonomie. 

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×