Comitetul directoral Qualcomm respinge şi noua propunere de achiziție din partea Broadcom, asta în ciuda sumei crescute

770 ori
<b>Comitetul directoral Qualcomm respinge şi noua propunere de achiziție din partea Broadcom, asta în ciuda sumei crescute</b>Negocierile dintre Broadcom și Qualcomm continuă și descoperim astăzi faptul că încă o dată comitetul directoral Qualcomm a respins oferta propusă de Broadcom pentru achiziția firmei americane producătoare de chipset-uri și soluții

"Dansul" dintre Broadcom şi Qualcomm continuă, cu încă o respingere din partea Qualcomm. Oferta Broadcom de achiziţie a producătorului chipset-urilor Snapdragon a crescut recent, dar nici suma cea nouă de 120 de miliarde nu ar fi de ajuns.

Comitetul directoral de la Qualcomm a respins unanim propunerea de achiziţie inaintată de Broadcom, după cum a anunţat compania chiar ieri. Propunerea era de 82 de dolari per acţiune, adică 60 de dolari în cash şi 22 în acţiuni Broadcom. E interesant că acest gigant şi-a descris oferta de 120 de miliarde de dolari drept "finală şi cea mai bună". Directorul Qualcomm, Paul Jacobs i-a trimis o scrisoare lui Hock Tan, CEO Broadcom, în care scrie clar că oferta subevaluează serios Qualcomm şi nu oferă o sumă suficientă pentru riscul unei tranzacţii împiedicate de autorităţile antitrust.

Totuşi Jacobs a menţionat că directorii şi oficialii din comitet sunt deschişi la o întâlnire cu Broadcom pentru a "explora toate opţiunile de maximixare a valorii acţiunilor". Qualcomm mai refuzase o ofertă în luna noiembrie a anului trecut, când se ofereau 70 de dolari per acţiune. Mai mult decât atât, Qualcomm respingea nominalizările de directori aleşi de Broadcom în decembrie şi firma care avea să se ocupe aspectul financiar, Silver Lake Partners.

Începem să ne întrebăm dacă nu cumva Qualcomm a dorit doar să testeze capacitatea de achiziţie Broadcom şi dacă nu aşteaptă o ofertă şi mai mare de la altă companie. Sau dacă nu cumva directorii care tot refuză nu pot fi "unşi" cu sume grase pentru a ceda. Pe de altă parte cine mai are 120 de miliarde de aruncat pe această achiziţie? Poate doar Apple, care e la cuţite cu Qualcomm, deci probabil că nu. Microsoft, Amazon? Aflăm până la final de an.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×