Bill Gates recunoaşte că "Apple e o companie uimitoare"; Iată alte declaraţii ale cofondatorului Microsoft

1.060 ori
<b>Bill Gates recunoaşte că "Apple e o companie uimitoare"; Iată alte declaraţii ale cofondatorului Microsoft</b>În aceste zile când are loc conferința dezvoltatorilor BUILD 2018, cofondatorul Microsoft nu putea lipsi din peisaj, astfel că îl vedem intervievat și vorbind nu despre Microsoft, ci despre Apple în schimb. Bill Gates recunoaște faptul că

Cofondatorul Microsoft nu putea lipsi din lumina reflectoarelor în aceste zile când se desfăşoară cel mai important eveniment Microsoft al anului, BUILD 2018. Culmea e că a profitat de ocazie să vorbească despre Apple, nu Microsoft. A lăudat chiar compania condusă de Tim Cook.

Trebuie spus ca Bill Gates nu mai are de ceva vreme vreun rol în cadrul Microsoft, cel mult onorific şi de consultant ocazional. Gates a declarat recent că "Apple e o companie uimitoare". Asta pe fondul faptului că a reuşit să facă din iPhone X cel mai bine vândut telefon de pe glob şi pentru că se apropie de evaluarea de 1 bilion de dolari, deci înţelegem laudele lui Bill Gates.

Trebuie spus şi că simpaticul filantrop are o relaţie strânsă cu Apple, finanţând compania în perioadele sale mai dificile. Deşi s-a contrat des cu Steve Jobs în declaraţii, cei doi aveau o simpatie profundă unul pentru celălalt. Gates a menţionat într-un interviu cu CNBC că i se pare o idee bună ceea ce a făcut Warren Buffet recent, cumpărând acţiuni Apple în valoare de 75 de milioane de dolari.

În anii 70 Microsoft realiza o versiune a limbajului de programare BASIC special pentru computerul Apple II. Colaborarea Jobs/Gates a continuat până la lansarea lui Windows, care nu i-a plăcut lui Jobs. S-a lăsat cu procese şi dispute evident. Cu toate acestea Gates a salvat Apple de la faliment în 1997 cu o investiţie de 150 de milioane de dolari. Apoi lucrurile au accelerat cu iMac în 1998, apoi iPod, iPhone şi Apple a devenit un colos.

În ultimii ani Microsoft a fost deschisă la colaborarea cu Apple, ba mai mult decât atât, a lansat aplicaţiile mobile Office întâi pe iPad şi iPhone şi apoi pe propriile terminale şi pe Android. Păcat că Steve Ballmer nu a fost la rândul său deschis faţă de firmă din Cupertino... şi a luat în râs iPhone. Altfel Microsoft poate ar mai fi avut un cuvânt de spus în zona Mobile.

Material Video Promovat:

Teste acoperire și viteză 5G în București prin Speedtest Ookla, în rețeaua Orange

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×