Donald Trump recomandă Departamentului de Comerț ridicarea interdicției de import impusă celor de la ZTE în SUA

894 ori
<b>Donald Trump recomandă Departamentului de Comerț ridicarea interdicției de import impusă celor de la ZTE în SUA</b>Chiar la început de săptămână aflăm o veste destul de promițătoare referitoare la ZTE, aceea că nimeni altul decât Donald Trump dorește să aducă compania chineză din nou în activitate. Se dorește ridicarea interdicției de export care anterior

Ultimele luni au fost marcate și de "atacul" SUA asupra companiilor chineze, astfel că după ce Huawei se confrunta cu interdicția vânzării de echipamente telecom către companiile americane, a venit și rândul ZTE să aibă parte de o soartă mult mai gravă. 

Pentru ZTE problemele începeau la mijlocul lunii trecute când aflam faptul că firma chineză are interzis la achiziția de componente produse de către companiile din SUA, asta ca urmare a livrării ilegale de tehnologie către Iran. ZTE a pledat vinovată ca urmare a acestei acuzații și deși a avut timpul necesar pentru a aplica măsurile impuse de SUA (concedierea a 4 oficiali și penalizarea altor 35 angajați), nu a făcut acest lucru - consecința fiind interzicerile din ultimul timp.

ZTE

S-a vorbit și despre o posibilă interdicție la folosirea serviciilor Android, iar la începutul lunii mai am aflat că se poartă tratative între China și SUA pentru găsirea unei soluții care să readucă ZTE în activitate, companie care recent și-a închis activitatea operațională și care la ora actuală se află pe linia de plutire.

La începutul acestei săptămâni însă, apar o veste promițătoare și asta chiar din partea lui Donal Trump. Președintele SUA s-a folosit de platforma Twitter pentru a transmite informația că lucrează alături de președintele Chinezi cu scopul de a ajuta ZTE să revină în business, asta pentru că foarte multe job-uri în China au fost pierdute după interdicțiile apărute.

Președintele Chinei lucrează împreună cu mine pentru a găsi o soluție de a readuce ZTE în activitate cât mai curând posibil. Prea multe job-uri s-au pierdut în China, astfel că Departamentul de Comerț SUA a fost instruit să rezolve problematica situație.

Departamentul de Comerț SUA ar fi fost instruit să găsească o soluție de ridicare a interdicției de import în SUA pe care ZTE a primit-o pentru o perioadă de 7 ani. La mijloc pare a fi mai mult decât "pierderea job-urilor în China" și un lucru la care mă gândesc este acela că și guvernul chinez avea în plan un soi de boicot asupra produselor americane, ceea ce ar fi afectat inclusiv Apple.

SUA nu dorește ca un asemenea lucru să se întâmple din cauza implicărilor financiare, astfel că nu rămâne altceva de făcut decât ridicare interdicției de import. Cu siguranță la mijloc se vor afla alte amenzi pe care ZTE le va plăti în următorii ani.

Așteptăm ca în următoarea perioadă să aflăm mai multe despre ridicarea interdicției și despre noile penalități impuse companiei chineze.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

iHunt Black Friday
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×