eBay renunță la PayPal ca procesator de plăţi, optează pentry Adyen; Acţiunile PayPal se prăbuşesc

1.628 ori
<b>eBay renunță la PayPal ca procesator de plăţi, optează pentry Adyen; Acţiunile PayPal se prăbuşesc</b>În zona comerțului online se produce o mutare importantă, acolo unde celebra platformă de cumpărături eBAY a anunțat că va renunța la PayPal ca procesator de plăți. Se alege în locul acestei soluții platforma olandeză numită Adyen

Schisma începutului de an 2018 se produce între eBay şi PayPal, operatorul celebrei pieţe de desfaceri online alegând să nu mai folosească PayPal pentru a procesa plăţile clienţilor. Optează în schimb pentru olandezii de la Adyen, iar după această veste acţiunile PayPal au picat serios.

După 15 ani de parteneriat, colaborarea celor două companii se dizolvă, dar nu chiar acum, ci începând din 2020. Un prim pas se face în acest an, un procent din plăţi urmând a fi preluat de noul partener. eBay a semnat o înţelegere pe o perioadă lungă cu Adyen, o companie de plăţi din Amsterdam, fondată în 2006 şi având clienţi ca Uber, Netflix sau Spotify.

Olandezii se ocupă cu soluţii de plăţi back-end, precum procesarea de cărţi de credit pentru firme. Reţineţi că şi după ce expiră înţelegerea cu PayPal în 2020, seviciul va rămâne o opţiune pentru cumpărătorii de pe eBay, dar nu va fi împinsă în faţă aşa mult. Între timp acţiunile companiei fondate de Elon Musk au picat cu 12%. Prin aceasta mutare eBay doreşte să aibă extra control asupra experienţei de checkout, inspirându-se după Amazon şi Alibaba.

Astfel, cumpărătorii prin eBay au mai multe opţiuni, iar Adyen oferă 200 de metode de plăţi în toată lumea. Pentru PayPal lucrurile nu arată bine deloc, eBay generând peste 30% din veniturile companiei în 2014 şi peste 50% din profituri. Se zvonea de atunci că va exista o schismă, iar PayPal a început să caute alternative.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×