Fondatorul Huawei e convins că războiul comercial SUA-China nu va avea loc

756 ori
<b>Fondatorul Huawei e convins că războiul comercial SUA-China nu va avea loc</b>De regulă atunci când descoperim declarații bombastice ale celor de la Huawei, acestea sunt făcute de către directorul executiv al companiei și anume Yu Chengdong. Situația se schimbă însă acum când fondatorul firmei, Ren Zhengfei ia cuvântul

UPDATE 8-07-2018: În continuarea declarațiilor lui Ren Zhengfei legate de războiul economic dintre SUA și China, Ken Hu - unul dintre președinții rotativi ai companiei Huawei dezvăluie că firma sa nu se așteaptă la eventuale sancțiuni date de către SUA și că încă de acum 10 ani s-a pus baza unui sistem pentru controlul exporturilor, politica fiind aceea de a implementa toate regulile impuse în Europa și SUA.

ARTICOL INIȚIAL 5-07-2018:

În general când auzim de Huawei şi declaraţii bombastice, le face directorul său executiv, Yu Chengdong. Acum ar fi luat cuvântul chiar fondatorul companiei, Ren Zhengfei pentru a discuta despre războiul economic dintre SUA şi China.

La drept vorbind e un război economic între SUA şi lume, existând multe restricţii impuse şi pentru UE sau alte țări din Asia. Ren Zhengfei a creat Huawei în 1987 şi are rolul de CEO al companiei. Legat de relaţiile SUA - China oficialul a declarat că se aşteaptă ca aceste părţi să ajungă la un compromis în cele din urmă. La urma urmei SUA datorează multe miliarde zeci, dacă nu chiar sute de miliarde de dolari statului chinez.

Doar pentru Huawei acest război comercial şi economic ar putea însemna pierderea a miliarde de dolari. Deja producătorul de telefoane a avut multiple beţe în roate puse în State. Fie că e vorba de pierderea parteneriatului cu operatori, de interdicția companiilor americane de a cumpăra echipament de la această companie sau alte şicane de gen, în ultimul an Huawei a tot avut imaginea stricată în State.

Ren a subliniat că din partea sa nu pică acordurile cu firmele americane, aşa că Huawei va cumpăra 50 de milioane de cipuri de la Qualcomm în 2018. Oficialul şi-a exprimat şi simpatia şi prietenia pentru companii ca Intel, Broadcom, Apple, Samsung, Microsoft, Google şi Qualcomm. Optimismul fondatorului Huawei ar putea totuşi să fie nefondat. Asta pentru că Donald Trump a anunţat taxe pe bunuri chineze în valoare de 34 de miliarde de dolari.

China a promis că va da o replică dură. Huawei este cel mai mare furnizor de echipament telecom de pe glob şi producătorul smartphone de pe locul 3. Este investigată în SUA pentru că a vândut tehnologie spre Iran. Toate acestea se petrec în plină pregătire pentru implementarea tehnologiei 5G inclusiv în SUA, care vrea să fie printre primele naţiuni cu acest tip de conectivitate activ.

Trump a arătat ceva deschidere spre China, atunci când a ridicat interdicţia celor de la ZTE totuşi, dar le-a aplicat o mare amendă şi schimbarea de directori. Cu Huawei lucrurile nu merg atât de uşor, colosul fiind greu de oprit în State, probabil ultimul bastion în care telefoanele sale nu se vând aşa de bine ca pe restul globului.

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×