Fraudele cu boți clickeri de reclame continuă, în ciuda inițiativelor AI în această zonă

928 ori
<b>Fraudele cu boți clickeri de reclame continuă, în ciuda inițiativelor AI în această zonă</b>Chiar dacă AI este un cuvânt cheie pe care îl auzim peste tot în aceste zile sunt totuși și limite ale funcționalității sale. Spre exemplu azi aflăm că inteligența artificială nu va putea contracara boții care dau click pe reclame

Chiar dacă AI este un cuvânt cheie pe care îl auzim peste tot în aceste zile sunt totuși și limite ale funcționalității sale. Spre exemplu azi aflăm că inteligența artificială nu va putea contracara boții care dau click pe reclame și creează volume false de date.

Șeful de strategie al firmei de cyber securitate White Ops, Jay Benach a declarat recent că firma sa a dezvoltat în 2013 o  tehnologie care detecta astfel de boți. Advertiserii au luat legătură cu compania și i-au cerut să creeze o modalitate de a opri boții să ajungă în ecosistem.

Ca atare a fost realizat un algoritm pe bază de machine learning care a făcut fix asta, iar la 6 ani după advertiserii se declară mulțumiți și consideră că frauda e sub control. Totuși Guvernul SUA a organizat recent o operațiune prin care a dezactivat cea mai mare rețea de boți ce fraudau reclamele.

Opera în întreg ecosistemul de advertising de ani buni, iar în SUA și Europa era integrat în mijloacele de advertising. 1.7 milioane de terminale au fost afectate și infectate, imitând comportamentul uman și irosind sume bune în bani din advertising. Răufăcătorii din spatele lor s-au umplut de bani între timp.

Aceștia aveau nevoie să păcălească doar o mică parte din ecosistem pentru a face un profit însemnat. Întreaga industrie trebuie să colaboreze cu experții în cyber securitate, mai ales că e naivă să creadă că problemă a fost eliminată.  

⚡ Poți obține un voucher de 10 euro când cumperi un telefon OnePlus, bani ce pot fi cheltuiți pe accesorii dacă inițiezi comanda folosind acest link.

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×