Google Assistant sună acum mai natural, datorită unei evoluţii în machine learning

1.321 ori
<b>Google Assistant sună acum mai natural, datorită unei evoluţii în machine learning</b>Urmând exemplul lui Siri, care recent a primit un "upgrade de umanitate", acum Google Assistant sună ceva mai natural, datorită unui upgrade de machine learning. Cu câţiva ani de muncă în spate, asistentul virtual are multe de dovedit, atât în fata..

Urmând exemplul lui Siri, care recent a primit un "upgrade de umanitate", acum Google Assistant sună ceva mai natural, datorită unui upgrade de machine learning. Cu câţiva ani de muncă în spate, asistentul virtual are multe de dovedit, atât în fata soluţiei Apple, dar şi a lui Bixby de la Samsung care nu se descurcă deloc rău, plus Amazon Alexa.

Google Assistant are avantajul că ajunge pe tot mai multe terminale, inclusiv căşti inteligente şi difuzoare. Google a început săptămâna anunţând că Assistant a evoluat şi a primit un upgrade la nivel de sinteză vocală. E vorba despre interfaţa dintre asistent şi utilizator, care se face acum într-un mod mai natural. Ceea ce vedem acum este rodul achiziţiei firme britanice care se ocupă cu AI-ul DeepMind.

Google Assistant sună acum mai natural, datorită unei evoluţii în machine learning

Achiziţia avea loc în 2014 şi aducea în ograda Alphabet ideea de "audio neural network", sub numele de WaveNet. De abia acum ajunge WaveNet integrat în Google Assistant, deci se produce şi upgrade-ul. Practic dacă ascultaţi Google Assistant de acum câteva luni şi cel de acum veţi remarca dispariţia acelei uşoare fragmentari la trecerea între cuvinte şi o creştere a fluentei şi naturaleţii.

La nivelul sistemelor Google, generarea de sunete de gen este acum de 1000 de ori mai rapidă, conform surselor oficiale (până acum era nevoie de 1 secundă pentru a produce 0.2 secunde de audio, dar noul sistem produce 20 de secunde de sample în 1 secundă şi asta la calitate mai ridicată)

La intonaţie se mai poate lucra, ce e drept. La nivelul sistemelor Google, generarea de sunete de gen este acum de 1000 de ori mai rapidă, conform surselor oficiale (până acum era nevoie de 1 secundă pentru a produce 0.2 secunde de audio, dar noul sistem produce 20 de secunde de sample în 1 secundă şi asta la calitate mai ridicată). WaveNet ştie doar engleza americană şi japoneză deocamdată, deci nu veţi resimţi schimbări pentru alte limbi. Dacă intraţi aici veţi auzi o comparaţie între varianta veche şi nouă de Assistant pentru a face diferenţa.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×