Google reacţionează la lansarea lui Windows 10 S, afirmă că inspiraţia vine de la Chromebook şi că "gigantul adormit s-a trezit"

412 ori
<b>Google reacţionează la lansarea lui Windows 10 S, afirmă că inspiraţia vine de la Chromebook şi că "gigantul adormit s-a trezit"</b>Săptămâna trecută ne-a adus și debutul lui Windows 10 S și a notebook-ului Microsoft Surface Laptop, produse prin care gigantul IT dorește să ia cu asalt piața. Acestea rivalizează direct cu Chrome OS și cu numeroasele chromebook-uri existente pe piață

Ultima săptămână ne-a adus debutul lui Windows 10 S şi al lui Surface Laptop de la Microsoft, ambele produse gândite să rivalizeze cu Chrome OS şi respectiv cu Chromebook-urile. Evident Google nu putea sta muta în faţă situaţiei şi a reacţionat, cu o serie de declaraţii.

Acestea vin de la Prabhakar Raghavan, vicepreşedintele Google pe secţiunea G Suite. Acesta consideră lansarea lui Windows 10 S drept o validare a muncii la Chrome OS, care a impresionat institutiile educaţionale prin simplitate. Trebuie spus că în SUA, Google are o cotă de 58% pe piaţa educaţională, datorită preţurilor scăzute ale Chromebook-urilor şi uşurinţei lor de utilizare.

De remarcat că Google pare să desconsidere Microsoft ca rival serios, ceea ce le-ar putea aduce pierzania, cum am văzut în atât de multe cazuri. Multe companii au ignorat rivalii şi s-au trezit depăşite brusc.

Microsoft va avea serios de muncă pentru a îşi ajunge rivalul, mai ales că preţurile terminalelor Windows 10 S deja se anunţă mai mari. Oficialul Google mai sus menţionat se declară uimit de ce pot face cei mici când au în faţă un Chromebook, mai ales când folosesc şi smartphone-ul în tandem cu el. Între timp Tyler Bosmey, CEO al companiei de produse educaţionale Clever a declarat pentru Reuters că succesul lui Chromebook a "trezit giganţi adormiţi", cu referire la Microsoft evident.

Deocamdată vorbim despre piaţa vestică şi o realizare majoră ar fi că aceste Chromebook-uri să fie cu adevărat destul de ieftine încât să ajungă şi în ţările mai sărace. Microsoft deja s-a poziţionat într-o zonă ceva mai premium cu produsele sale şi mă întreb cum rămâne cu ţările în tranziţie şi proiecte ca OLPC. Nu merită şi ele o parte din "plăcintă"?

Colegul Alex are un editorial interesant despre asta aici

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×