Google clarifică misterul din jurul lui Fuchsia OS: nu va înlocui Chrome OS sau Android, e doar un proiect experimental

1.540 ori
<b>Google clarifică misterul din jurul lui Fuchsia OS: nu va înlocui Chrome OS sau Android, e doar un proiect experimental</b>De ceva vreme se aud și informații despre Fuschia OS, un nou sistem de operare pregătit de către cei de la Google care inițial era vehiculat a înlocui Android. Astăzi aflăm totuși că nu este vorba despre o asemenea măsură extremă și că marele G nu are

În ultima lună au tot apărut scăpări şi detalii legate de aşa numitul Fuchsia OS, care a intrigat mulţi dezvoltatori, analişti, dar şi publicul. Se vorbea despre înlocuitorul lui Android sau Chrome OS, iar reprezentanţii Google au ţinut să facă nişte clarificări.

Fuchsia

Cu ocazia lui Google I/O 2017 am aflat ce e cu acest Fuchsia şi că sunt şanse mari să nu îl vedem vreodată disponibil comercial. Informaţiile au venit de la vicepreşedintele Google în zona de inginerie Android, David Burke. În cadrul lui Android Fireside Chat, Burke a fost întrebat ce legătură are Fuchsia cu Android şi răspunsul său a sunat astfel:

"Cum se scrie Fuchsia? Fuchsia este un proiect experimental, în faza incipientă. Noi, după cum ştiţi, avem o mulţime de proiecte cool în faza incipientă la Google. Consider că e interesant faptul că este open source, astfel că multă lume îl poate vedea şi poate comenta pe seama sa. Ca multe alte proiecte aflate la început probabil va pivota şi se va transforma.

Avem oameni foarte inteligenţi care se ocupă de el, persoane cu care am lucrat şi care sunt grozave. Ce e sigur e că acesta e un proiect independent faţă de Android".

Practic, e doar un proiect secundar, ce nu are legătură cu Chrome OS sau Android, sau asta vrea Google să ne facă să credem. Lucrul important de remarcat aici e că foloseşte un kernel propriu Google, Magenta şi nu unul Linux. Să nu vă miraţi dacă un viitor OS de aici va apărea.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×