Huawei negociază deja vânzarea de tehnologie 5G spre companii din SUA, după ce acum o lună și-a manifestat intenția

2.667 ori
<b>Huawei negociază deja vânzarea de tehnologie 5G spre companii din SUA, după ce acum o lună și-a manifestat intenția</b>Acum o lună şi o săptămână scriam că Huawei ar vrea să îşi vândă business-ul 5G "la cheie" către o companie care nu e din Asia. Toate privirile erau evident aţintite spre SUA la auzirea veştii... Acum aflăm că au început deja negocierile.

Acum o lună şi o săptămână scriamHuawei ar vrea să îşi vândă business-ul 5G "la cheie" către o companie care nu e din Asia. Toate privirile erau evident aţintite spre SUA la auzirea veştii... Acum aflăm că au început deja negocierile.

Conform unor informaţii obţinute de Reuters, Huawei se află în etapa preliminară de negociere pentru vânzarea de brevete şi tehnologii 5G spre companii din SUA. Vicepreşedintele Huawei, Vincent Pang a confirmat deja negocierile. Primii care vin în minte sunt operatorii din State, cei care au cea mai mare nevoie de tehnologie de gen. Mai e cale lungă totuşi până să auzim sume, termeni şi condiţii.

CEO-ul Huawei, Ren Zhengfei indicase încă de luna trecută faptul ca „echipamentele, licenţele şi tehnologia ar putea fi vândute la pachet într-o singură tranzacţie”, ca o companie practic. Sunt totuşi şi voci care sunt circumspecte şi declară că operatorii nu ar şti ce să facă cu o astfel de achiziţie, deoarece asta nu ar garanta securitatea rețelei sau a SUA, la mod general.

Între timp operatorii din State sunt în criză, pentru că implementarea 5G merge mult mai lent faţă Asia. Se pierd multe miliarde de dolari în această cursă. Dacă în Coreea de Sud sunt sute de mii de oameni care au servicii 5G, dacă nu chiar un milion, în Europa avem zone măricele deja acoperite de 5G în Anglia şi Elveţia. În SUA în afară de programe pilot nu avem nimic.

Ericsson şi Nokia Networks au echipament prea scumpe pentru State, deci tot chinezii ar fi parte a soluției. Desigur e greu de crezut că se va întâmpla așa ceva, pentru că problema este mult mai complicată de atât. Pănă nu se ajunge la un numitor comun între cele două state (SUA și China), aceste divergențe mai degrabă se vor adânci decât să progreseze către un final fericit. Speranța moare ultima..

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×