Iată cum a fost întreg YouTube-ul la mâna unui hacker rus din cauza unei vulnerabilităţi

1.463 ori
<b>Iată cum a fost întreg YouTube-ul la mâna unui hacker rus din cauza unei vulnerabilităţi</b>Un hacker din Rusia a descoperit o vulnerabilitate a YouTube, prin care ar fi putut să şteargă teoretic orice clip dorea din baza de date a uriaşului site video. De la clipuri cu miliarde de vizualizări şi p&acirc;nă la clipul tău de la ziua de...

Un hacker din Rusia a descoperit o vulnerabilitate a YouTube, prin care ar fi putut să şteargă teoretic orice clip dorea din baza de date a uriaşului site video. De la clipuri cu miliarde de vizualizări şi până la clipul tău de la ziua de naştere, toate au fost în pericol.

Tânărul hacker făcea parte dintr-un program care testa vulnerabilităţi ale diferitelor servicii Google, cu recompense incluse. Ei bine, după ce el a intrat în YouTube Creator Studio şi a început să îi investigheze slăbiciunile, a găsit două exploit-uri destul de mari. Aparent de vina era un bug de logică a codului care îi permitea rusului să şteargă orice clip de pe YouTube.

Iată cum a fost întreg YouTube-ul la mâna unui hacker rus din cauza unei vulnerabilităţi

Evident, tentaţia a fost uriaşă să scape de clipurile lui Justin Bieber de pe web, dar nu e o idee bună să te pui cu casele de discuri totuşi. După ce a raportat vulnerabilitatea, deşi era dimineaţă devreme în SUA, echipa Google a răspuns imediat, luând măsurile de securitate necesare. Hackerul s-a ales şi cu o recompensa de 5000 de dolari, iar în cazul în care vă întrebaţi cum arăta vulnerabilitatea, aveţi mai jos o scurtă demonstraţie.

Pare a fi un bug destul de banal, dar totuşi grav....

Material Video Promovat:

Teste acoperire și viteză 5G în București prin Speedtest Ookla, în rețeaua Orange

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×