Iată cum a fost întreg YouTube-ul la mâna unui hacker rus din cauza unei vulnerabilităţi

Autor:  | Publicat în:  YouTube 1.431 ori
<b>Iată cum a fost întreg YouTube-ul la mâna unui hacker rus din cauza unei vulnerabilităţi</b>Un hacker din Rusia a descoperit o vulnerabilitate a YouTube, prin care ar fi putut să şteargă teoretic orice clip dorea din baza de date a uriaşului site video. De la clipuri cu miliarde de vizualizări şi p&acirc;nă la clipul tău de la ziua de...

Un hacker din Rusia a descoperit o vulnerabilitate a YouTube, prin care ar fi putut să şteargă teoretic orice clip dorea din baza de date a uriaşului site video. De la clipuri cu miliarde de vizualizări şi până la clipul tău de la ziua de naştere, toate au fost în pericol.

Tânărul hacker făcea parte dintr-un program care testa vulnerabilităţi ale diferitelor servicii Google, cu recompense incluse. Ei bine, după ce el a intrat în YouTube Creator Studio şi a început să îi investigheze slăbiciunile, a găsit două exploit-uri destul de mari. Aparent de vina era un bug de logică a codului care îi permitea rusului să şteargă orice clip de pe YouTube.

Iată cum a fost întreg YouTube-ul la mâna unui hacker rus din cauza unei vulnerabilităţi

Evident, tentaţia a fost uriaşă să scape de clipurile lui Justin Bieber de pe web, dar nu e o idee bună să te pui cu casele de discuri totuşi. După ce a raportat vulnerabilitatea, deşi era dimineaţă devreme în SUA, echipa Google a răspuns imediat, luând măsurile de securitate necesare. Hackerul s-a ales şi cu o recompensa de 5000 de dolari, iar în cazul în care vă întrebaţi cum arăta vulnerabilitatea, aveţi mai jos o scurtă demonstraţie.

Pare a fi un bug destul de banal, dar totuşi grav....

⚡ Poți obține un voucher de 10 euro când cumperi un telefon OnePlus, bani ce pot fi cheltuiți pe accesorii dacă inițiezi comanda folosind acest link.
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×