Iată top 5 anunțuri din cadrul conferinței dezvoltatorilor Facebook F8; Se includ funcții de dating și o temă Dark pentru Messenger

887 ori
<b>Iată top 5 anunțuri din cadrul conferinței dezvoltatorilor Facebook F8; Se includ funcții de dating și o temă Dark pentru Messenger</b>În aceste zile a avut loc și conferința dezvoltatorilor Facebook F8, eveniment în cadrul căruia Mark Zuckerberg a încercat să îi convingă pe dezvoltatori cu privire la faptul că platforma Facebook încă este una promițătoare. Rând pe rând au fost

Prima zi a lunii mai a marcat și startul conferinței dezvoltatorilor Facebook F8, eveniment în cadrul căruia Mark Zuckerberg a avut task-ul de a convinge dezvoltatorii cu privire la faptul că platforma încă merită, asta după ce anterior aflam de scandalul Cambridge Analytica. Au fost câteva anunțuri interesante în cadrul acestui show, iar pe cele 5 dintre cele mai importante le aflați din rândurile de mai jos:

1. Facebook Dating

Facebook Dating

O introducere neașteptată în cadrul conferinței F8 a fost și cea a lui Facebook Dating, o zonă specială din cadrul aplicației Facebook care le va permite utilizatorilor să își găsească jumătatea. Conceptul amintește de ce avem în cazul aplicației Tinder, urmând a exista o secțiune de unde putem descoperi persoane noi și alege una dintre cele două opțiuni: Pass sau Interested. Aparent, funcția va permite utilizatorilor să comunice folosindu-și doar prenumele și să converseze într-o secțiune separată de Facebook și Messenger. 

2. Temă "Dark Mode" pentru Messenger

Facebook Messenger

Totodată, Facebook aduce și modificări asupra aplicației Messenger, oferind și promisiunea unei simplificări a interfaței. Pentru moment avem parte de o astfel de simplifcare la nivel vizual și dezvoltatorii se vor axa pe păstrarea lucrurilor simple și pe o rapiditate îmbunătățită. Cu această ocazie va fi introdusă și tema "Dark Mode" pe care o puteți vedea în captura de mai sus. 

3. Oculus Go disponibil la vânzare

Oculus GO

Pe lista de anunțuri interesante s-a numărat și vestea că headset-ul de realitate virtuală Oculus Go este acum disponibil la vânzare pentru suma de 199 dolari. Acesta este un dispozitiv de sine stătător și le va permite utilizatorilor să participe la experiențe sociale precum Watch Party, juca jocuri multiplayer sau lua parte la concerte VR. Utilizatorii vor putea face streaming ESPN, Netflix sau Showtime pe headset. 

4. Noutăți Instagram

Instagram

Avem parte și de noutăți pentru Instagram și în mod special pentru funcția Stories. Astfel, de acum înainte utilizatorii vor putea utiliza filtre AR provenite din partea brandurilor sau a influencerilor, dar și încărca povești direct de pe GoPro sau din aplicația Spotify. În cazul unei asemenea povești de tip captură de ecran cu melodia ascultată pe Spotify va fi inclus și un link pe care urmăritorii îl vor putea accesa pentru a asculta respectiva piesă. 

5. Mici modificări WhatsApp

Whatsapp

S-a vorbit și despre WhatsApp în cadrul acestei conferințe, în special despre funcția Stories care aparent este destul de populară printre utilizatorii serviciului de mesagerie. Potrivit Facebook, aproximativ 450 milioane de utilizatori încarcă o poveste pe WhatsApp zilnic și tot zilnic sunt trimise 65 miliarde de mesaje. Pentru această aplicație sunt oferite câteva update-uri minore precum stickere și apeluri video de grup. 

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×