La mulţi ani Google Chromecast! Dongle-ul HDMI a împlinit 6 ani de existenţă și facem o trecere prin istoricul său

1.130 ori
<b>La mulţi ani Google Chromecast! Dongle-ul HDMI a împlinit 6 ani de existenţă și facem o trecere prin istoricul său</b>Google Chromecast este unul dintre puţinele produse hardware Google care au ajuns la statutul de mega hit. În această săptămână, dispozitivul care face din orice televizor mai vechi unul smart a împlinit 6 ani de existenţă

Google Chromecast este unul dintre puţinele produse hardware Google care au ajuns la statutul de mega hit. În această săptămână, dispozitivul care face din orice televizor mai vechi unul smart a împlinit 6 ani de existenţă. Aruncăm o privire asupra evoluţiei sale în rândurile de mai jos.

Google Chromecast

Povestea începea în 2013, odată cu primul Chromecast. Costa 35 de dolari şi nu era "pucul de hockey" pe care îl ştim azi, ci arăta mai mult ca un stick USB. Pe atunci oferea casting doar pentru aplicaţiile Google şi Netflix, aducând conţinutul de pe telefon pe un monitor sau televizor. Un upgrade important avea loc în 2015, când se rafina designul şi trecea la formatul rotund pe care îl avem şi azi.

Google Chromecast

Primea şi suport WiFi ac, iar seria Chromecast se ramifica prin apariţia lui Chromecast Audio. Acesta transforma boxele vechi în unele deştepte care puteau primi content audio de la telefon. În 2016 se făcea încă un pas, prin lansarea lui Chromecast Ultra, care aducea rezoluţia 4K în ecuaţie. Am avut un upgrade mic şi în 2018, cu un design mai minimalist şi rotunjit, cumva glossy şi suport multi room. Primea şi suport pentru streaming Full HD la 60 FPS.

Între timp Chromecast Audio a fost casat la început de an şi proiectul continuă doar pe ruta de content video. Deja avem o sumedenie de televizoare, ba chiar şi soundbar-uri care vin cu Chromecast integrat şi acest mic dispozitiv şi funcţiile sale de Cast au devenit parte a vieţii de zi cu zi a unui utilizator Android (există si pe iOS, ştim).

E drept că sunt şi alternative şi clone din China, dar uşurinţa de utilizare şi preţul mic au făcut din Chromecast un hit. Estimările arată că s-au vândut undeva între 30 şi 55 de milioane de unităţi.

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×