TSMC inaugurează linia de producţie pentru chipset-uri de 5 nm în această săptămână

985 ori
<b>TSMC inaugurează linia de producţie pentru chipset-uri de 5 nm în această săptămână</b>În această săptămână compania TSMC va inaugura linia de producție pentru chipset-urile de 5nm, linie deschisă în Southern Taiwan Science Park. Peste 4 ani din acest moment tot această locație va livra și procesoarele de 3nm după cum

TSMC, unul dintre cei mai revoluţionari producători de chipset-uri din Asia si din lume a anunţat că în această săptămână va inaugura linia de producţie pentru chipset-uri bazate pe tehnologia de 5 nm. Noua linie va fi inaugurată la Southern Taiwan Science Park (STSP), unde va începe si construcţia liniei de producţie de 3 nm în 2020.

Directorul TSMC, Morris Chang se va afla la ceremonia de inaugurare, ultimul mare eveniment de gen pentru acest oficial, care îşi va părăsi poziţia la vară. TSMC a fost primul mare producător de procesoare care a inaugurat producţia în masă a chipset-urilor de 7 nm încă de anul trecut. Se menţin lideri de piaţă şi au monopolizat-o chiar in zona de 7 nm, cu 100% din cota de piaţă, conform surselor asiatice.

Au întrecut Samsung şi alţi rivali, în diferitele licitaţii pentru a realiza CPU-uri de genul pentru parteneri. Deja iPhone-urile viitoare sunt în grafic să primească aceste componente de 7 nm. Producţia de test pentru generaţia de 5 nm va debuta în primul trimestru din 2019, iar cea de masă în 2020. A început şi R&D-ul pentru procesul de 3 nm, cu sute de ingineri dedicaţi.

În 2022 va începe şi acea producţie, atrăgând investiţii de 25.69 mliarde de dolari. Samsung între timp joacă în altă zonă, pregătind chipseturi pe proces intermediar, de 4 nm. Bătălia devine tot mai acerbă şi de abia aştept să văd ce se întâmplă cu aceste chipset-uri când trecem de 3 nm şi le ajunge Legea lui Moore din urmă.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×