Cuba are mai nou Internet mobil, după o lungă aşteptare; Tarifele sunt mari, vitezele scăzute

1.398 ori
<b>Cuba are mai nou Internet mobil, după o lungă aşteptare; Tarifele sunt mari, vitezele scăzute</b>După o lungă perioadă de așteptare Cuba are în sfârșit internet mobil, conectivitate care deși binevenită aduce viteze scăzute și tarife uriașe pentru populație. Acesta este un pas din modernizarea țării și aflăm că până acum națiunea nu se putea

Cuba se află în plină modernizare în epoca deschiderii spre Vest şi cel mai nou pas în această modernizare îl reprezintă lansarea serviciilor de Internet mobil. Naţiunea caraibiană nu avea aşa ceva până acum, dacă vă vine să credeţi.

Planul este ca serviciile de gen să fie disponibile la nivel naţional până la final de an. Jurnaliştii de la publicaţiile de stat au fost primii care au avut acces la Internet pe mobil, furnizat de către agenţiile telecom de stat. Noul preşedinte Miguel Diaz-Canel vrea totuşi să extindă iniţiativa şi la restul populaţiei. Şeful de stat afirmă că astfel va creşte economia şi "cubanezii îşi vor apăra revoluţia".

Pe de altă parte, Reuters scrie că accesul liber la informaţie oriunde şi oricând ar putea slăbi controlul guvernului asupra populației. Până acum acest stat cu un singur partid politic, cel comunist controla cu mare atenţie tot ce ieşea în presă. Cuba bloca şi site-urile dizidenţilor. Anumiţi clienţi, precum ambasade sau businessuri de top au putut cumpăra abonamente de telefonie cu Internet încă din decembrie anul trecut.

Operatorul telecom de stat ETECSA a afirmat că va oferi Internet tuturor celor 5 milioane de clienţi ai săi, adică aproape jumătate din populaţia Cubei. Trebuie spus că acest stat insular are mult de recuperat faţă de lumea civilizată. Până în 2013 Internetul era doar disponibil pentru turişti la hoteluri. De atunci au început să apară Internet cafe-uri, hotspoturi WiFi şi să fie introdus Internetul şi în locuinţe.

Un document cu privire la strategia guvernului cubanez a scăpat pe web în 2015 şi indică faptul că e în plan ca până în 2020 cel puţin jumătate din locuinţele din Cuba să aibă Internet şi 60% dintre telefoane să aibă acces la web. FCC făcea o analiză asupra Internetului cubanez în 2013, descriindu-l ca foarte lent şi foarte scump, cu preţul de 2 dolari pe oră.

Acum tariful ar fi de aproximativ 45 de dolari pe lună pentru 4 GB de date.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×