Orange confirmă sosirea serviciilor 5G în România în 2020; testele încep din acest an

2.862 ori
<b>Orange confirmă sosirea serviciilor 5G în România în 2020; testele încep din acest an</b>Chiar în momentul de față colegul nostru Alex ia parte la evenimentul Orange desfășurat în Paris, acolo unde oficialii companiei vorbesc despre planurile pentru anii ce urmează și despre implementarea serviciilor 5G la nivel european, inclusiv în

Dacă ne urmăriți pe Facebook, atunci știți deja faptul că în aceste momente colegul nostru Alex ia parte la evenimentul susținut de Orange în Paris, acolo unde oficialii companiei vorbesc despre planurile de viitor și despre implementarea serviciilor 5G la nivel comercial. Este vizată și România printre țările unde acest nou standard de conectivitate va debuta din 2020 și descoperim totodată când vor demara testele de rețea.

Orange

Potrivit spuselor de la fața locului, Orange a încheiat deja un parteneriat cu Nokia și Kathrein pentru dezvoltarea unor antene smart prin care se vor gestiona conexiunile 4G și 5G, antene care la ora actuală se află în stadiul de prototip și care odată finalizate vor fi suficient de compacte pentru a se instala cu ușurință pe actualii stâlpi de rețele mobile.

Operatorul afirmă că 5G-ul va revoluționa industria, urmând a permite viteze broadband de până la 10 ori mai mari decât 4G, dar și furniza viteze foarte mari de acces. Se creează astfel și condițiile necesare pentru dezvoltarea unor noi servicii și potrivit lui Mari-Noelle (Director Executiv Orange) vom asista la o adevărată transformare ce va afecta întreaga societate. Din datele primite mai aflăm că primele teste 5G end-to-end vor fi realizate în Lille și Douai începând din a doua jumătate a acestui an.

Tot din a doua parte a anului, cei de la Orange vor implementa în România împreună cu Samsung și Cisco o rețea de acces radio ce are caracteristici specifice accesului realizat pe fibră optică, adică latență redusă și viteză ridicată. Soluția va fi bazată pe conectivitatea 5G și suntem informați că testele vor începe pe plan local ulterior. Lansarea comercială a primului telefon 5G este programată pentru 2019 și în toamna anului ce vine vom vedea mașini autonome cu 5G aduse de Orange alături de partenerul său Ericsson.

Lansarea comercială a serviciilor 5G este programată pentru 2020, servicii ce ajung inclusiv la noi în țară. Revenim cu un articol mai detaliat despre subiectul de față foarte curând!

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×