Orange anunță viteze 4G+ de până la 500 Mbps în 95 orașe din România și realizează o demonstrație 5G împreună cu Nokia

Autor:  | Publicat în:  Orange 2.027 ori
<b>Orange anunță viteze 4G+ de până la 500 Mbps în 95 orașe din România și realizează o demonstrație 5G împreună cu Nokia</b>În această dimineață operatorul Orange România a desfășurat un eveniment de presă în România, mai precis în cadrul Impact Hub din București acolo unde am aflat detalii despre evoluția rețelei și câteva informații despre planurile de viitor

Dis de dimineață am luat parte la evenimentul Orange România din București ce a avut loc la Impact Hub și unde am descoperit noutățile pe care operatorul le-a pregătit pentru clienții din țară. Anunțul principal a fost acela al creșterii vitezei 4G+ la 500 Mbps, prag ce poate fi atins de astăzi în 95 orașe din România. Aceste informații au fost dezvăluite de către gazdele discuției și anume Ștefan Slavnicu (Chief Technology Office Orange România) și de către Yves Martin (Chief Marketing Officer). 

Orange

(Yves Martin - stânga / Ștefan Slavnicu - dreapta)

Întregul eveniment a fost bine programat astfel că rând pe rând am aflat o serie de date importante despre evoluția rețelei, iar ulterior luat parte și la un demo mai deosebit. Am aflat că 9 din 10 utilizatori Orange de smartphone-uri consideră că sunt mai informați folosind un asemenea dispozitiv și că 70% din timpul petrecut de utilizatori pe smartphone-uri implică folosirea de aplicații. Tot un procent de 70% caută clipuri video cu muzică și lucruri amuzante, în vreme ce 90% folosesc Facebook pe telefon, iar 70% Instagram.

Orange 4G

Orange a dezvăluit că numărul de utilizatori 4G a trecut de 3 milioane în trimestrul 4 din 2017, un detaliu pe care îl vedeți reprezentat și în graficul de mai sus. Interesantă mi s-a părut și harta interactivă Orange prin care orice utilizator al operatorului poate vedea cum se prezintă acoperirea de servicii mobile în localitatea în care se află (link către hartă). Revenind la noile viteze mobile 4G+, acestea vor fi disponibile pe terminale precum Samsung Galaxy S9, Samsung Galaxy S9+, dar și pe iPhone 8/8+, respectiv iPhone X.

Orange

Dacă până acum utilizatorii din zonele cu acoperire 4G dispuneau de viteze maxime de până la 150 Mbps, acum viteza crește până la 200 Mbps, iar în zonele cu acoperire 4G+ unde viteza maximă era de până la 375 Mbps se ajunge acum la viteze de download de până la 500 Mbps, asta grație procesului de dezvoltare al rețelei 4G+ Orange, dar și a investițiilor constante pe care operatorul le aduce.

Orange

Orange a prezentat totodată și un test demo prin care s-au atins viteze de până la 900 Mbps, o demonstrație live comercială fiind realizată chiar în cadrul evenimentului de astăzi. Vitezele superioare de până la 900 Mbps pot fi testate în rețeaua comercială din smart shop-uri Orange din București (Europe House, Iași, Cluj-Napoca, dar și în Impact Hub București prin intermediul telefoanelor compatibile. 

Orange

Cât despre demonstrația 5G realizată în parteneriat cu Nokia, am descoperit la fața locului beneficiile tehnologiei 5G pe pectru 5G (3.7 GHz) în rețeaua radio. Noul standard de conectivitate va avea implicări multiple și aici s-au evidențiat latența extrem de redusă care permite aplicații de tipul Industry 4.0 ce vor aduce îmbunătățiri în zona de automatizări industriale, precum și volumul mare de informații și conexiuni pe care viitoarea rețea îl va putea gestiona.

Standardul 5G va sosi în România din 2020 și după cum aflați din articolul colegului Alex despre pregătirile realizate de Orange în acest sens, conectivitatea 5G va însemna pentru utilizatorul de rând viteze de până la 10 ori mai mari decât la 4G, o acoperire mai mare și posibilitatea de a conecta mai mulți utilizatori la același punct de acces.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×